Lakers Gustav Hjalmarsson ska få MINST fem matchers avstängning!






Växjö Lakers Gustav Hjalmarsson
satte in en ful armbågstackling! (ni som inte ser att det är en klar och ful armbåge som gör hela tacklingen bör omedelbart söka läkare för era ögon, bara ett tips för eran egen skull!)
på Leksandsjunioren Patrik Norén som inte hinner tänka utan det bara smäller. Smällen tar obehagligt rätt i huvudet. Sådana här tacklingar måste bestraffas hårt, dessa tacklingar är farliga och hör inte hemma i spelet.

*Tacklingar från BLINDA SIDAN är farliga och leder ofta till allvarliga skador*

FÖR ATT:
det farliga här är ju att Hjalmarsson kommer in som tredje gubbe. Norén har ju redan en duell med en annan Lakersspelare som hänger på honom. Han har ju inte en chans att vara beredd på en tredje gubbe, och då blir det farligt och ofta hjärnskakningstacklingar eller annan allvarlig skada. Det är ju förödande för en hockeyspelare med hjärnskakningar. NHL har börjat sätta hårt mot hårt i såna här sortens tacklingar där spelaren kommer in i andra hand och smäller en spelare som inte hinner vara beredd från en första situation vilket jag tycker är helt rätt. För det är många spelare som åkt på svåra skador på grund av denna sortens fula påhopp. Förresten synd att inte LIF-backen Jean-Luc Grand-Pierre hann "snacka" med Hjalmarsson efteråt. Då hade kanske Växjöspelaren känt en känsla av ånger?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0