Tung sorti i Skellefteå.. fjärde raka förlusten..

Skellefteå-Djurgården 5-4 efter straffar
2-0, 1-3, 1-1, 0-0, 1-0
Skott: 47-27 (18-12, 9-11, 14-4, 6-0)
Mål:SAIK: Joakim Lindström 2, Martin Lundberg, Mikka Lehtonen, Oskar Lindberg
Mål:DIF: Staffan Kronwall, Mathias Tjärnqvist, Andreas Holmqvist & Marcus Nilson
Publik:

Toppen slog enkelt ett sargat DIF
Djurgården är seriens formsvagaste lag för tillfället. Det syntes alldeles för tydligt i matchen mot SAIK också. DIF öppnade matchen med ett par friska byten under de första sekunderna. Men sen tog hemmalaget över och höll i taktpinnen resten av matchen. SAIK gick ifrån till 2-0, man hade ju flytet med sig och fick ett par enkal skitmål med sig. DIF reducerade lika retfullt enkelt men SAIK svarade direkt i powerplay. SAIK ägde matchen och DIF såg vilse ut. Dif lyckades ändå komma upp och få till ytterligare en reducering när Mathias Tjärnqvist rann igenom. DIF förtjänade inte att vara med i matchen efter den usla starten i första perioden, då SAIK kunde avgjort matchen men på något vis så hängde man sig kvar och i spel fem mot fyra sköt Andreas Holmqvist in 3-3 och DIF var helt plötsligt med på allvar. 3-3 stod sig inför sista perioden, en period som blev avvaktande och som stod och vägde. Inget av lagen skapade några vidare chanser även om SAIK kändes som det bättre laget när DIF bara försvarade sig. MEn på något vis så hände det igen, Marcus Nilson vispar in en retur med tre och en halv minut kvar av matchen. DIF har nu tre poäng i sin hand och en SAIK-anstormning väntar. DIF lyckas dock inte ro hem det här. MAn drar på sig två riktigt onödiga utvisning och SAIK får spela sex mot fyra. Med tio sekunder kvar kommer 4-4. Ridå kändes det som när SAIK fick det målet. DIF förtjänade inte att vinna idag men någon gång behöver man en oförtjänt seger. Särskilt just nu och igår mot SAIK. Laget har ett sargat självförtroende och mans spelar inte bra. Man får kämpa och slita istälet för att spela sitt spel som man vill. Inget går med laget just nu och marginalerna är emot laget. Så DIF hade behövt tre poäng nu blev det en. Matchen går till sudden där SAIK äger. 6-0 i skott. Så det är mer än rättvist när hemmalaget vinner extrapoängen på straffar.

DIF tar en poäng men det känns tungt. DIF behövde tre poäng. Känns lite som en förlust. DIF är nu i ett ansträngt läge. Det skiljer fyra poäng ner till lagen under som ligger i ingemansland. ytterligare tre och vi snackar kvalserie. Det börjar nu gnaga ihuvudet på DIF-spelarna men deras tankar måste bara vara att böra vinna igen. Få tillbaka tron på sig själva. Många stunder mot SAIK såg det oengagerat ut och ganska uddlöst. Viljan finns där ibland men man får inte till det. Ofta blir det mera slarv och misstag som resulteterar i baklängesmål. Målvaktsfrågan är också ett problem. Ingen av dem kan spika igen och vara den viktiga matchvinnaren när det behövs.