Mål:HV: Fredrik Bremberg 3, Jukka Vuotilainen och Andreas Falk
Mål:DIF: Daniel Widing & Jimmie Ölvestad
Publik: 6922 personer i Kinnarps Arena

Fredrik Bremberg - Tre mål och stor matchvinnare - i fel tröja!

Fredrik Bremberg har vaknat!
Jag har precis kommit hem från stan från O´Learys. Åt ändå gott men matchen vi såg kunde ju ha mer att önska. Ändå började det bra i eftermiddags. DIF startade matchen riktigt bra och gjorde första målet, viktigt. Spelet såg bra ut och det såg riktigt lovande ut. Men så klev en av Elitseriens bästa spelare in i handlingen, en av säsongens mest spektakulära värvningar: Fredrik Bremberg i HV71 som vart så sågad länge nu. Ett mål på 26 matcher i HV-dressen. Många HV-supportrar vill ha bort honom, till och med en del som tycker han bör vända hem till Djurgården. Nåväl Linkan snor åt sig pucken från en slarvande DIF-back i Staffan Kronwall och halvt fri med Stefan Ridderwall så gör han inget misstag. 1-1 är ett faktum, och det var bara början. DIF tog åter ledningen och man fick lite hopp att DIF kanske skulle kunna skrälla idag. Men icke, 2-2 kommer och det är alldeles för enkelt. DIF:s försvar har inte fungerat alls som man vill och vid detta målet syntes det åter. Matchen var lika men det var Djurgården som borde ledat och till och med avgjort matchen. Det kändes som att DIF hade matchen. HV stack upp två gånger och gjorde två mål. Första perioden slutar 2-2 men DIF äger matchen så här långt och det verkade lovande.

Målvaktsproblemen i Djurgården fortsätter, det här är inte hållbart!
Vad som händer i andra undrar jag fortfarande. Sammanfattningsvis så vänder matchen. Fredrik Bremberg ökar sin målskörd från ett till fyra. För i den andra perioden gör han två mål, varav det ena är en nominering för årets målvaktstavla 2, Mark Owuya har ju bjudit på den första i andra derbyt mot AIK som ni minns. Stefan Ridderwall släpper ett skott, en nedläggning/pass/skott från Mikko Luoma som knappt styrs av Bremberg, pucken går in via benskyddet in till 3-2. Matchen står här och väger och efter detta målet är matchen avgjord. DIF tappar konceptet fullständigt efter detta målet. Jag själv sitter och undrar vad det var som hände. DIF bjuder bort matchen samtidigt som marginalerna är på hemmalagets sida, plus också att Fredrik Bremberg gör säsongens match i HV-tröjan. Så det bara rullar på, Bremberg gör själv 4-2 ganska snyggt och spelar fram till 5-2. Tack för kaffet och gonatt Djurgården. Det har gått 12.30 av andra perioden men matchen är avgjord. Djurgården tog timeout sju minuter in i andra efter 3-2 målet men det var totalt betydelselöst. Man slarvar bort matchen och Djurgårdens målvaktsspel är fortsatt i frågasatt. Idag saknades en femma med ordinarie spelare men det är ingen ursäkt, Nisse Ekman blir borta resten av säsongen och bör kanske ersättas. Jag undrar om inte DIF ska kolla om det inte finns någon målvakt som kan få DIF:s andra två att vakna till liv och inse att det börjar bli allvar snart. Ridderwall var strålande förra året när han och Wesslau fick kampera, det var stenhårt om målvaktsspaden men i år när Ridderwall är uttalad etta så har det inte funkat alls. Ska man gå långt i ett slutspel så gäller det att ha en målvakt som kan stå på huvudet, just nu är varken Owuya eller Ridderwall en sån målvakt så då får man nog räkna med en tidig sorti i ett eventuellt slutspel. Så är det bara. Matchen idag slutar 6-2 sedan HV får briljera resten av matchen. DIF gör ett försök att komma tillbaka men det var ganska uddlöst. Bra start slutade i storförlust. Bryt ihop DIF och kom igen, två raka förluster får räcka!