Dags för fjärde stockholmsderbyt

Elitserien 2010/2011
Omgång 38


VS        

Djurgårdens IF - AIK Hockey
Globen 19.00




Dags för fjärde stockholmsderbyt!
Ikväll smäller det igen i Globen när DIF och AIK drabbar samman i ett glödhett derby. Senast vann DIF komfortabelt och rättvist men det är inte det vi minns. Globen var som ett enda kaosinferno när klackarna drabbade samman och stormade varandra i mitten av matchen när DIF ledde med 2-1. Ikväll har man vidtagit många åtgärder för att förhindra att det sker igen. Nya hårdare regler vid derbyn infördes inför förra matchen. Matchen var då nära att avbrytas helt efter att man redan två gånger brutit efter oroligheter på läktaren. Ikväll känns det som att vi bara fokuserar på matchen på isen. Klackarna får göra upp i vilka som sjunger bäst och starkast. Låt matchen bli en fest och slaget på läktarna ska vinnas av den klack som stödjer och sjunger sitt lag till seger. I övrigt så har AIK revansch att kräva efter förlusten senast mot DIF. Dessutom har Gnaget trillat ner i botten efter en tung period. Laget har haft många skador vilket påverkat resultaten, däribland att Viktor Fasth missat matcher på grund av sin hjärnskakning. Djurgården har tre raka förluster, visserligen har det blivit två poäng på tre matcher men det är inte det vi vill se. DIF måste börja vinna men har även de många skador i laget. Inför kvällens match har det väl ljusnat lite men det är en tuff match att vänta. Att tippa vilka som vinner kvällens match känns väldigt svårt, hjärtat säger ju en sak men det laget som följer sin gameplan bäst kommer också stå som segrar.

och

Låt det bli kampen på isen som vi kommer ihåg efter matchen ikväll!

Läget i lagen:
AIK:
Nyförvärvet, slovaken Richard Zednik debuterar om allt pappersarbete är klart inför matchen ikväll. I övrigt är skadeläget ska ha ljusnat lite då backen Patrik Nemeth spelar ikväll men har en dålig fot. Målvakten Viktor Fasth ska vara tillbaka efter sin hjärnskakning men osäkert om han spelar. Saknas fortfarande gör Christopher Heino-Lindberg (borta resten av säsongen) Fredrik Svensson (revbensskadad) och Josh MacNevin (långtidsskadad)
Djurgården: Enligt rapporter ska Mark Owuya vakta kassen ikväll i derbyt, han fick ju hoppa in i förra derbyt när Ridderwall skadade sig och gjorde det bra. I senaste matchen mot Luleå saknade Djurgården Nils Ekman, Jimmie Ölvestad och Daniel Brodin. Men Brodin är på väg in i laget igen. Senaste nyförvärvet Mika Hannula spelar inte, han tränar på några dagar till så debuten dröjer. Osäkert kort är även Marcus Krüger.

- - - - - - - - - -

Övrig match ikväll:
HV71 - Luleå
HV:s lagkapten Johan Davidsson blir borta tre-fyra veckor. Han opererade en efterhängsen skada i sitt knä i Göteborg igår. Davidsson leder ju laget i alla lägen så ska bli intressant att se hur man klarar sig utan honom nu. Luleå ligger på fjärdeplats men är på väg att rasa ner i tabellen efter en succéhöst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0