Lördag: Sista omgången innan LG Hockey Games

Elitserien 2010/2011
Omgång 46




Brynäs IF - Djurgårdens IF
Läkerol Arena


Viktig sexpoängsmatch i Gävle i eftermiddag
DIF möter ett heltaggat Brynäs på bortais i eftermiddag. Det är en oerhört viktig match, det är s.k sexpoängsmatch. Brynäs ligger tre pinnar före DIF och en vinst för DIF ikväll innebär kanske ett lite ryck ifrån bottenlagen, medans en förlust sätter laget i en prekär situation igen. Varje byte, varje match, varje poäng är livsviktig nu. Brynäs är svårspelade hemma alltid och DIF har inte vunnit där uppe i seriespel sen den 23 september 2008. Brynäs har fem raka segrar mot DIF som har extra svårt i Gävle av nån anledning. Idag gäller det att vara med från start igen och inte låta BIF ta kommandot, DIF har inte råd att släppa iväg Brynäs så de får leda med ett par mål. Då blir det svårt, utan ta tag i sakerna från första nedsläpp!

Upp på tå! Kom igen DIF!!

Läget i lagen: Brynäs Anton Rödin är glödhet så honom får DIF se upp med. Annars saknar man Simon Bertilsson (skadad) och Niklas Svedberg (skadad)
Djurgården saknar, om inte något hänt sen i torsdags, pådrivaren Jimmie Ölvestad (skadad) och Stefan Lassen (sjuk). Min gissning är att Mark Owuya vaktar kassen.


Övriga matcher:
HV71-Skellefteå
SERIEFINAL!
Omgångens tyngsta match när de båda serieledarna möts i Kinnarps Arena. HV71 har litet övertag med bättre målskillnad. Slaget om vem som blir serievinnare kan avgöras nu när det blir ett dubbelmöte. Lagen möts igen direkt efter uppehållet igen.

Färjestad-Modo
Svår bortamatch för Modo. FBK har dock blandat och gett men lär vara rejält taggade efter storförlusten mot Djurgården senast. Modo kan få lida för det ikväll som bara måste vinna om man ska till slutspel!

Timrå-Frölunda
Streckstridens viktigaste match 1? elvan möter tian, båda lagen har förmodligen målet att ta sig in bland de åtta och få spela slutspel. Frölunda har en enorm press på sig, hela göteborg förväntar sig att laget bara ska ta sig till slutspel. Tyvärr så går det inte Frölundas väg just nu, vändning idag?
Håll koll på att: Carl Klingberg gör sin första match mot sitt gamla lag Frölunda och han lår få sina fiskar varma. Lillebror John spelar ju i Frölunda bland annat. Tycker att VF ska visa Calle att man inte lämnar laget i sticket ostraffat.!

AIK-Södertälje



Matchen visas 15.30 på

Streckstridens viktigaste match 2?
Nu är det nog dags för alla AIK:are som inte vart på Hovet att gå dit och stödja sitt lag. AIKs resterande matcher av årets elitserien är viktigt för klubbens framtid. Skulle man trilla ner igen så kommer det nog dröja innan Gnaget är tillbaka i Elitserien igen är jag rädd.

Linköping-Luleå

Matchen visas 18.25

Tyvärr men det är nog omgången minst spännande match där båda lagen är klara för slutspel. Det handlar väl mer om placeringar som också är viktigt förstås men streckstriden känns mer het just nu.
Förstår inte varför Canal+ valt att visa denna matchen, den känns inte speciellt het?!



Kommentarer
Postat av: Viktor

Man kan bara älska hur Canal+ prioriterar sina matcher

2011-02-05 @ 17:41:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0