Krönika: Halva serien spelad - DIF på slutspelsplats



Viktig suddenseger i Luleå igår.

Halva serien kvar.
Halva serien av årets Elitserie är spelad. DIF Hockey klättrade igår över det där jobbiga strecket och är nu på åttonde och sista slutspelsplatsen. Men det har varit en jobbig säsong både för laget och för oss supportrar. Insatserna har varit alldeles för mycket upp och ner och sanningen är att det är omöjligt att säga hur DIF ska prestera inför matcherna. Statistiskt sett så är DIF det sämsta laget i första perioden, nästan bäst i andra och darriga i tredje. DIF har ofta startat med att släppa in första målet eller fler och sen fått jobba i uppförsbacke. I vissa matcher har man vänt på steken och haft chansen i slutet på matchen att ta tre poäng men då har man darrat och tappat dyrbara poäng.

Jag var på plats och såg DIF mot HV71 här i Jönköping i torsdags och det var jobbigt att se. DIF tog ledningen och såg ut att kunna sno HV på poäng under kvällen men så föll man tillbaka, har så vansinnigt svårt långa stunder och är nerpressade i egen zon långa stunder

Ändå så har man en stigande kurva om man tittar på statistiken:

På de senaste 12 matcherna:
- har man tagit poäng i tio matcher
- endast förlorat två matcher under ordinarie tid
- bara lyckats vinna tre matcher på ordinarie tid.
- totalt tagit 19 av 36 möjliga poäng.

Statistiken talar sitt tydliga språk där så det har varit upp och ner. Fast vi får verkligen hoppas att det går på rätt håll och DIF kan börja stabilisera sig för att sakta toppa formen mot säsongsslutet. DIFs sportchef Janne Järlefeldt verkar dock inte verkar vara så intresserad av att ta in någon ny spelare i truppen innan deadline utan det är den trupp som finns som ska göra det i år.

Två matcher kvar innan juluppehållet.

Det återstår två matcher innan jul- och landslagsuppehållet kommer. Det måste bli två raka trepoängare, det är något som DIF ännu inte klarat av under årets säsong så vad vore mer passande än det. Det är Brynäs hemma på Hovet och Skellefteå borta i Kraft Arena. Ska DIF vara med bland de åtta så gäller det att stå på en slutspelsplat när det är dags för uppehåll från och med söndagen den elfte december.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0