ÄNTLIGEN! DIF lyckades att ta andra raka trepoängaren mot Timrå

Elitserien 2011/2012
Omgång 32



Timrå IK - Djurgårdens IF 3-7
1-2, 0-2, 2-3
Skott: 25-28 (4-11, 9-13, 12-4)
Mål:TIK: Per Hallin, Jonatan Hedström & Fredrik Bremberg
Mål:DIF:
Christian Eklund, Kyle Klubertanz, Patrik Cehlin, Daniel Brodin, John Norman Kristofer Ottosson & Erik Gustafsson

ÄNTLIGEN TVÅ TREPOÄNGARE I RAD!
Det tog 32 matcher in i serien innan DIF lyckades. Att vinna två fullpoängare i rad. DIF tog poäng i tredje raka matchen nu och det får ses som mer än godkänt. Det går åt rätt håll för det mesta men sen dippar man och så vet vi fans inte var laget står. Dock drar jag inga stora växlar av att man slår Timrå. DIF ska slå seriens sämsta lag. Så är det bara och det gjorde man med bravur idag. DIF ägde spelet till en början och det såg bra ut. Dock så var jag inte förvånad att det ändå var hemmalaget som skulle ta ledigt. Ett billigt skitmål. Wesslau ska ta den pucken, förvisso tar han omöjliga puckar men ibland ser det lite för enkelt ut. DIF kom tillbaka snabbt och det var nog avgörande för matchen. Hade Timrå fått 2-0 är nog risken stor att matchbilden blivit en helt annan. DIF vände som sagt snabbt och när man sen gjorde tidigt 1-3 i andra så tog man hand om matchen. Timrå har en jobbig säsong och det ska till mer än ett under för att laget ska slippa kvalserien. Det är uppenbart att de är ett av de två stackars lagen som får kvala sig kvar i sveriges högsta liga i ishockey.

Djurgården spelade med energi och hög fart långa stunder i matchen och då såg det kontrollerat ut. Det som är negativt idag är att man ofta hamnar i 0-1-underläge i matcherna trots att man startar vassast. Idag lyckas man ju vända och vinna men det är något man måste jobba bort. Likadant när man har både 1-4 och 2-5 så slappnar man av och slarvar bakåt och bjuder in motståndarna. Det märkligaste är väl också att en viss Josef Boumedienne alldeles för ofta är inblandad när det väl sker. Lite för mycket slarv som kostar för mycket ibland. Idag var det dock ingen fara. Timrå jagade och jobbade frenetiskt för att komma tillbaka men Gustaf Wesslau hade studs och flyt med sig. Wesslan är oerhört viktig för DIF denna säsongen, orosmomentet är om han blir skadad. Nog med det för det viktigaste idag var ju förstås andra raka trepoängaren.

Ny match i övermorgon hemma på Hovet då Luleå gästar. Ny prestigematch att vänta tros?


Övriga matcher:
Skellefteå-HV71 4-1
Kvällens toppmatch blev ingen toppmatch. Det var bara ett lag på banan och det var SAIK. Hemmalaget krossade ett blekt och vilset HV. Intressant och lite kul att se att HV71 har uppenbarliga problem med sitt spel för tillfället. De behöver skakas om lite. Det behöver alla lag ibland.

Modo-Brynäs 2-3
Trist för Modo att förlora jubileumsmatchen. Det är ingen fördel att ha såna matcher. Det går oftast åt fel håll.

AIK-Frölunda 6-2
AIK har haft en tung tid men det verkar ha ljusnat lite. Frölunda däremot har gått från topplag till ett lag som letar formen på alla möjliga sätt. AIKs första femma leverade återigen, Richard Gynge och Robban Rosén är elitseriens hetaste målskyttar för tillfället.

Växjö-Linköping 1-2 efter straffar
Luleå-Färjestad 5-3

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0