Krönika: "AIK är bäst i stan"

Vad händer Djurgården?
Det är dagen efter brakförlusten mot AIK i Globen. Det känns nästan lite overkligt. DIF skulle enligt de flesta experter och tipsbolag ta en promenadseger, en storkross mot lillebror och nykomlingen AIK. Men ack så fel det blev. AIK käkade upp Djurgården som ett annat stockholmslag annars sjunger om. Jag trodde på att DIF skulle styra och ställa men att AIK skulle sticka upp. Istället tog de showen direkt och det syntes lång väg att DIF inte var beredda. Inte alls.

"Varför SM-finalisterna går in inför ett fullsatt Globen och beter sig som ett lag som anser att det är lite för överlägsna för att behöva ta i"

- Jimmie Ölvestad, tafattast på isen igår.

-- Andreas Holmqvist, slarvigast och nonchalantast.

--- Stefan Ridderwall, inte alls det monster i målet som krävs om man ska vinna såna här matcher"

Detta är lite urklipp ur vad tidningarna skriver om idag efter gårdagens derby. Jag kan bara hålla med för exakt som de skrev exakt så illa var det igår. Jag och alla vi djurgårdsanhängare kan bara hoppas att ur detta elände kommer det en vändning en väckarklocksringning på att nu är det dags att agera istället för att reagera. Jag undrar vad som snurrar i DIF-tränarnas huvuden nu. DIF är nu där de var för 2 år sedan. Nästan sist i tabellen. På en KVALSERIE-plats och lååångt bort från ett eventuellt slutspel. Ett slutspel där man inte har och göra i nu i alla fall. DIF behöver bli ett lag, bygga ihop gruppen och få en vi-känsla. Just nu är det bara spridda skurar. Djurgårdens match igår var nog den sämsta jag sett på minst ett-två år. DIF var totalt handlingsförlamade och det var en sak som oroar mig mest. DIF:s höga anfallsspel med de långa anfallen var obefintliga. DIF hade inte ett enda långt anfall där man snurrade och ägde puck på hela matchen. Funkar inte det i fortsättningen så kan vi redan nu ställa in oss på matcher mot Leksand, Malmö, Rögle och så vidare till nästa höst. Så illa var det igår.

Nog med negativa ord
Jag hoppas att det bara kan bli bättre nu. Jag förstår att Hardy Nilsson låste in sig i omklädningsrummet. Han och tränarteamet har problem att lösa och det fort. Det är match imorgon igen. Då får det inte se ut som de gjorde igårkväll. Vi kan bara hoppas att gårdagsmatchens förlust var en rejäl väckarklocka hos de äldre spelarna i DIF-laget. Dessutom så är det ingen Gustaf Wesslau som står i kassen, Stefan Ridderwall måste likväl som laget spela upp sig betydligt. Nu är det en snabb revansch som gäller. Seger mot Luleå så är DIF med på banan igen, då vet man att man kan. Revansch!

I övrigt lite kul för stockholmshockeyn att AIK kanske har börjat lyckas som de gjorde igår. Spelar de så här i fortsättningen så kan de slå vilket lag som helst och kommer klättra i tabellen. Ny match imorgon och då får vi ytterligare svar och besked på hur Stockholmslagen klarar sig. Djurgården möter Luleå hemma på Hovet medan AIK möter AIK, Skellefteå då alltså.

Kommentarer
Postat av: Marcus

menar du inte solna möter aik? =) Lite rolig debatt från tränarnas sida inför matchen igår... tror dock Saik vinner mot aik och dif tar revansch mot nuvarande serieledarna... själv ska vi försöka slå Hv med 4 ordinarie backar borta :X

2010-09-29 @ 10:32:25
URL: http://marcussport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0