Djurgårdens IF - Skellefteå AIK 2-3 efter straffar
Skott: 25-30 (4-17, 4-4, 14-8, 3-1)
Mål:DIF: Daniel Widing, Patrik Cehlin
Mål:SAIK: Fredrik Warg, Pavel Skrbek, Joakim Lindström

Djurgården fortsätter att inte imponera
SAIK kom från norr som en virvelstorm i den första perioden, 17-4 i skott i gulsvart favör men ändå 1-1 på tavlan. SAIK hade det mesta av matchen inget snack om saken efter första perioden. DIF inte alls på tårna i matchinledningen.

I den andra perioden var det verkligen en annorlunda matchbild. Båda lagen knöt igen ytorna så efter tretton minuter så var skotten 2-3. Lagen skapade ett par chanser var men 1-1 stod sig, frekvensen var hög med mycket fysisk kontakt, många tuffa tacklingar och där det var dags för de svartvita att vara i centrum: DOMARTABBE
Daniel Brodin fick matchstraff när han tacklar en SAIK-are omedvetet med ryggen mot spelaren, Brodin kommer med ryggen in och ser inte ens SAIK-spelaren som väödigt olyckligt får armbågen i ansiktet. Hardy Nilsson visade tydligt kroppspråk att det inte var ett korrekt beslut och det var nog fler som höll med om. Det är tråkigt att se när domarna tar såna felbeslut. Det var inget matchstraff. Riktigt trist att se. När spelet drog igång igen så var det hög frenesi och heta dueller. Intressant notis efter två perioder var: 4-4!

Tredje perioden
börjar på sämsta tänkbara sätt när SAIK får spela fem mot fyra vilket resulterar i 1-2. DIF har 8 skott efter två perioder, det har nog aldrig tidigare hänt och det signalerar att något är inte bra i DIF:s spel. Man kommer inte upp, ser rädda och osäkra ut. Spelet bakåt är darrigt långa stunder vilket är oroväckande. DIFs juniorer är de som ser mest pigga ut, de bara kör och en av dem: Patrik Cehlin fixar kvitteringen på pass från en annan junior: John Norman. Viktigt i matchen när SAIK var på väg att ta över. Efter kvitteringen var det ställningskrig, tajt och väldigt tufft däer inget av lagen ville ge sig eller bjuda på några öppna chanser men SAIK kändes hetare rätt över. DIF kom upp lite bättre i tredje perioden men det måste bli mycket mycket bättre.

Sudden spelades av och tiden rann ut, DIF hade läget när Widing kom fri men inget mål. Matchen gick till straffar:

Skellefteå vinner matchen

Matchens profil missade jag idag dessvärre.

----------------------------------------------------------------

Övriga resultat:

Frölunda - Brynäs 4-3 efter straffar
VF hade 3-1 och såg ut att gå mot en säker seger, Brynäs kom tillbaka starkt. William Trollgubbe Wallén avgjorde med en fantastisk straff. Frölunda verkade slappna av och spelade lite för bekvämt i ledning. Brynäs däremot gav sig aldrig och drivs av sina juniorer däribland Calle Järnkrok som gjorde 3-3.

Södertälje - Timrå 1-3
Ett bra resultat tycker jag personligen. SSK räcker inte till mot ett smart spelande Timrå och det känns rättvist. SSK ska eller hamnar i kvalet i år igen. Timrå blir att räkna med, man spelar en smart och intressant hockey långa stunder. Kul för Alvestafödde Robert Rosén som jag minns när han lekte med min lillebrors lag hemma i Talavidshallen i Rydaholm för några år sedan. Redan då var Robban en riktig talang med sinne för målet.

Linköping - Modo 3-2 efter straffar
Jämn och tajt match som LHC såg lite starkare ut i länge och väl men Modo gnetade sig kvar och fixade en poäng, det såg ut att bli två när Per-Åge Skröder gjorde årets straff när han öppnade straffläggningen. Modos kvitteringsmål gjorde Alvestasonen Robert Rosén som jag minns när han lekte med min lillebrors lag hemma i Talavidshallen i Rydaholm för många herrans år sedan. Jag minns att redan då var "Robban" en riktig talang med sinne för målet. I straffläggningen så räddade hemmalagets Magnus Johansson en pinne med en "Den glider in.. den glider in..." bakom Nicklas Dahlberg som trodde han räddat. Johan Bagarn Andersson satte sedan sin straff och ordnade bonuspoängen.

Luleå - HV71 3-2
Toppmötet med stort T som utspelade sig i Coop Arena. Hur många hade tippat det? inte jag i alla fall och många med mig. HV var det laget som inledde mest när deras A-femma åter hamnade i fokus med att tidigt ta ledningen med 0-2, båda målen signerade av första femman som är glödhet just nu. Luleå knappade in till uddamålet när HV slarvade på egen blå av en släkten är värst: Pär Ahlbrandt som är uppvuxen i HV71 men tog en annan lite krokigare väg efter TV-pucken till Elitserien. Efter reduceringen så fick Luleå mer energi och pressade mot Daniel Larsson och som jag skrev innan så är ju släkten värst. För just nämde Pär Ahlbrandt fick läget framför HV:s keeper och sätter 2-2. Luleå höll nu på att ta över i matchen efter kvitteringen. Luleå skulle även ta ledningen bara fyra minuter senare när Mats Lavanders mål godkänns efter videogranskning

Färjestad - AIK 3-0
Nykomlingen AIK stretade emot bra i inledningen när FBK ångade på och pressade mot AIK-målet där Christoffer Heino-Lindberg hade en svettig afton. Senast Heino-Lindberg var där så hade den ett FBK-märke på bröstet. FBK ledde matchen på poäng efter den första perioden som ändå slutade mållös. Målet skulle komma för hemmalaget i direkt i den andra perioden men AIK höll det till paus. Ett AIK som inte imponerar, blott 11 skott efter två perioder säger att de inte hade mycket att komma med. Det känns redan nu att AIK kommer ha det så här varenda match, en jobbig vinter i sånt fall. Och just jobbigt var ordet när tredje perioden rullade igång, FBK dominerade totalt och efter sex minuter kom tvåan helt rättvist. Det tände inte så mycket på isen för de svartgula spelarna men desto mer på läktarna, det blev en del oroligheter när frustrationen hos AIK-fansen blev för mycket.
FBK satte punkt på matchen efter 3-0.