Inför torsdagens matcher

Elitserien 2010/2011
Omgång 15



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 19.00

Ny match, nya möjligheter!?
Djurgården Hockey anno 2010/2011 harvar i botten och har det riktigt jobbigt just nu. Tionde plats efter 14 omgångar är mer än underkänt. Med det lag och spelare som man förfogar över så ska man vara minst toppfyra! Experterna tippade DIF som ett lag för topp-tre och kanske i en ny final om allt klaffar. Ingen expert har rätt så här långt i alla fall och ser inte ut att få det heller. Säsongen har varit bedrövlig inledningsvis. DIF kommer med två raka förluster i bagaget och utan att ha gjort ett enda mål på 50 skott! Det är alldeles för undermåligt. Spelet funkar inte och jag tror att det spel man spelade förra året inte passar de nya spelarna som kommit in. De funkar inte i det typ av spel som Hardy vill ha. Kempe, Ekman, Boumedienne, Lassen och de andra har stora problem att komma in i DIF:s speediga anfallsspel. Jag tror inte jag har sett så mycket slarviga pass, puckar som bara slås iväg i onödan, felpass och framförallt så många markeringsmissar som gett baklängesmål som avgjort matcherna. Dessutom så är anfallsspelet fantasilöst, ingen vilja och tama avslut. Det är något som inte stämmer. Jag vill se förändring och det omgående. Fast det har jag i och för sig velat sen första förlusten och det har inte hjälpt. Förhoppningar om poäng hemma mot ett av seriens bästa lag ikväll är väldigt små. Efter nio ikväll vet vi har det har gått.

Läget i lagen: I DIF saknas ikväll: målvakten Stefan Ridderwall och de båda forwardsen Marcus Nilson och Marcus Kruger. Hos gästerna Linköping som fått in sina tjecker i laget men ändå förlorat två raka matcher saknar ikväll målvakten Christian Engstrand och backen Robin Persson


Övriga matcher:
Luleå - Södertälje
SSK har vart både upp och ner. Nu senast upp och kan överraska när man minst anar det. Luleå är bra hemma och har två bra målvakter. Svårt men tror Luleå vinner ändå till slut.

Skellefteå-Frölunda
Tror att VF får svårt att ta poäng borta mot ett starkt SAIK som slog LHC senast på bortaplan. SAIK på hemmais är ruskigt starkt.

Modo - Färjestad
Svårtippat. Båda lagen blandar och ger. Modo bra på hemmais, FBK har ett bra bortaspel.

Brynäs - AIK
Allt annat än tre poäng för Brynäs är skräll! Inget talar för AIK och det är väl det som talar FÖR dem.

HV71-Timrå visas 18.45 på
HV tar tre nya poäng. Laget har fått upp ångan och Danne Larsson kan agera säkert bakåt när HV:s försvar blir allt bättre

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0