Mål:LHC: Mikael Håkansson & Erik Lindhagen 2
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Mathias Tjärnqvist.
Publik: 5425 personer i ett glest Cloetta Center

LHC totalt överlägsna
Det är en konstig match, DIF leder helt rättvist efter första perioden. Efter ytterligare en så är det 1-2 på tavlan men spelet på isen talar för en totaldominans och vändning och enkel hemmaseger. I tredje kvitterar LHC och ska egentligen vinna denna matchen med tanke på totalt spelövertag och bombardemang mot Mark Owuya i DIF-kassen. Nu blev det så att LHC vann på straffar. DIF ska vara väldigt väldigt glada att det blev en poäng. LHC är ett topplag. DIF kommer få slåss hårt för att undvika kvalserien och ingemanslandet denna säsongen.

Första perioden:
LHC gör sin sämsta period för säsongen hemma mot gästande Djurgården som åter startar piggt och äger första perioden totalt. Man får även målen med sig precis som man behövde, Jimmie Ölvestad och Mathias Tjärnqvist ser till att DIF får en viktig ledning i denna svåra bortamatch som det är. LHC är helt stillastående och tittar bara på när DIF för perioden. Skotten 11-4 visar tydligt vilket lag det var som styrde händelserna.

I andra perioden sker en total scenförändring
på matchen. Linköping kommer ut som ett helt nytt lag och DIF får svårt direkt att hänga med. Mark Owuya får slita hårt i kassen och har lite flyt på vissa puckar. Efter många om och men så spricker nollan för LHC. Det är bara ett lag på isen i andra perioden. DIF såg ut som att man redan vunnit?! och slutar nästan spela. Man är tvåa trea på varenda puck och det håller inte. LHC på god väg att vända matchen när man går till paus. DIF har ett bra byte precis i det sista. Skotten är förkrossande 20-7 för LHC.

Tredje perioden: Perioden fortsätter precis som andra började. LHC äger och dominerar totalt. DIF kommer inte igång och spelet från första perioden är som bortblåst. Kvitteringen hänger i luften och till slut så kan inte ens Mark Owuya hålla emot. 2-2 kommer när en LHC-spelare får åka runt och hålla i och få skottläge. Ett skott som sitter mellan benen på Owuya. 2-2 är helt rättvist, LHC skulle egentligen haft ett par mål till sett till spelet. Enda gången DIF kan oroa i perioden är när man får ett powerplay men Fredrik Norrena är bra i LHC-målet. LHC har det mesta i slutet och får dessutom chansen att avgöra med 35 sekunder kvar när man får spela fem mot fyra efter en väldigt tveksam utvisning. DIF lyckas hålla undan och tar en poäng i matchen när slutsignalen går.
Matchen till sudden och fortsatt spel i powerplay, spel fyra mot tre för LHC men DIF lyckas hålla undan. LHC:s spel i numerärt överläge fungerar inte så bra. Det blir straffar som får avgöra matchen:

DIF: Nils Ekman - miss
LHC: Erik Lindhagen - MÅL! LHC vann matchen!

Djurgården - favoriter och topplag?? GLÖM DET!
En period så spelade DIF bra idag, i första perioden. Spelet var bra men hästlängder ifrån det spelet man presterade förra säsongen. Jag kan nog redan se vad problemet ligger. De spelare man tappade har inte ersatts med samma typ av spelare. Som det ser ut så håller Mario Kempe, Stefan Lassen, Fredrik Claesson inte Elitserieklass. Dessutom har inte målvaktsspelet funkat förrän de sista två matcherna. Mark Owuya slet som ett djur och ordnade nog pinnen åt DIF ikväll. Jacob Josefsson, Kyle Klubertanz, Timmy Pettersson, Andreas Engqvist och Gustaf Wesslau har man inte lyckats ersätta så som man trodde. Visst det är 45 matcher kvar av säsongen men det kommer bli en fruktansvärt jobbig vinter för Hardy Nilsson och hans team. Han sitter ju inte så säkert heller om DIF ska bibehålla bottenplaceing 9 10 11 eller 12. Det är han nog väldigt medveten om med för den delen. Nytt kniven på strupen-möte hemma på lördag mot Frölunda då. DIF har några dagar till att vakna till liv och försöka få igång sitt spel på.

DIFs bästa spelare:

Mark Owuya gjorde en stormatch i målet

Känslan är orolig, jag måste säga att spelet i andra och tredje såg ut som det laget DIF hade säsongen 2005/2006 och 2006/2007
. När Fredrik Bremberg, Niklas Anger och Daniel Larsson var de bästa i laget ungefär. Då fick man bara försvara sig och försvara sig och slå undan puckar från att inte gå in i kassen och bara slå ifrån sig för att freda sig. Nej det här ser inte bra ut. Jag vet inte vad de ska göra åt det heller. Hardy, Tomas och Micke kan nog inte sova än på ett tag förrän man luskat ut vad det är för fel på årets DIF-lag.