Torsdag: Full omgång!

Elitserien 2010/2011
Omgång 20



Djurgårdens IF - Färjestads BK
Hovet 19.00

Omstart efter två veckors uppehåll

och



Marcus Ragnarssons avtackning

Marcus Ragnarsson kommer avtackas ikväll för sina insatser i DIF-tröjan. Mackan som gick ut med det tråkiga beskedet att han slutar för någon vecka sedan ska hyllas av sina fans ikväll. Det kommer bli en speciell kväll tror jag. Dessutom så är det ett klassiskt möte på isen så här i omstarten av Elitserien. Full omgång som vanligt en torsdag. Det är nog en av de bästa kvällarna på vintern. För det betyder ofta hockeynight runt om i landet.



DIF tar emot storfavoriterna Färjestad på Hovets is, DIF har fördel efter förra mötet men det betyder ändå inget när pucken släpps ikväll. Utan räkna med att det är ett toktaggat FBK som kommer göra allt för att få revansch för senast, tro mig. Det är alltid svårt att tippa lagens form så här efter ett långt uppehåll och jag sätter ett varningens finger för DIF. Det kan bli bu eller bä. Jag har inga större förhoppningar utan det är bara att se hur det matchen artar sig. DIF har vart alldeles för dåliga många matcher men spelat hyfsat ibland. Det måste bli mycket bättre, ett stabilare spel framför allt. Dessutom så är nog en vinst direkt i omstarten ett mindre måste för DIF.

Läget i lagen: Stefan Ridderwall
är tillbaka i kassen efter att ha missat alldeles för många matcher på grund av en hjärnskakning. Formen är nog inte på topp så det kommer bli en svettig afton för Steffe men får hoppas att försvaret startar bra idag. Den enda spelaren som saknas ikväll i DIF preliminärt är John Norman som fick en tuff smäll när han var iväg med juniorkronorna. Nils Ekman är hel och vätränad och förhoppningsvis spelsugen. Gästerna Färjestad får klara sig utan Rickard Wallin, Jonas Brodin och troligtvis även Dick Axelsson. Däremot är både Pelle Prestberg, Jonas Frögren och Mikael Johansson i full träning men om de spelar ikväll är i skrivande stund oklart.





Övriga matcher ikväll:
Linköping - Brynäs:
Kvällens huvudmatch på Canal Sport med förövrigt.
BIF satsar på Greiss i målet igen, hur in i hela hälsingland tänker dom??? Det är ganska obegripligt för han läcker ju som ett såll. Synnerligen märkligt.

Luleå - Timrå

Skellefteå - HV71
Tungviktsmöte! Fredrik Bremberg går in i första linen med Davidsson och Vuotilainen istället för Martin Thörnberg. Äntligen?! verkar Janne Karlsson ha fattat att "Linkan" måste ha mycket speltid om han ska prestera och fungera som bäst. HV71 är inte populära i norr och särskilt inte Martin "Bentacklaren" Thörnberg. Kolla gärna in "Fight night" på Youtube.

Modo - AIK
Intressant att se om AIK:s långa segersvit fortsätter. Ikväll är det ett verkligt prov på bortais.

Södertälje - Frölunda
Vad ska man säga? Det är två krislag som möts. Båda lagen blev utspelade senast i sina respektiva matcher. Fast frågan är om det inte är änvärre för Frölunda. Laget från stora Göteborg, med guldvisioner, mycket pengar i föreningen, bra lag på pappret, namnkunnigt som få. SSK är väl vana vid den här situationen men har väl högre visioner än Kvalserien varje säsong månntro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0