Skott: 39-29
Mål:SWE: Marcus Nilson, Jonas Andersson, Rickard Wallin, Linus Omark
Mål:DAN: Jesper Damgaard, Morten Madsen

Enkel seger över Danmark
Det var en ändå en nervös början och ganska passivt mellan Sverige och Danmark. Det var mållöst länge och väl innan Sverige och Marcus Nilson spräckte nollan i spel fem mot fyra.. Viktigt mål för sverige och för Mackan som stod sig till paus. I andra var det fortsatt Sverige som drev på, 2-0 kom rätt enkelt, Jonas Andersson trampade in och snärtade upp pucken i nättaket. I det läget kändes Danmarks målvakt alldeles för tunn. Sverige hade full koll i den andra perioden med och när man dessutom gick upp och gjorde 3-0 i numerärt underläge så var väl saken klar. Det kändes så och det trodde nog spelarna med i blått för man backade hem, slutade åka skridskor och slutade nästan att spela. Då kom det ett halvläge som danske backen Jesper Damgaard tog vara på och dundrade in 3-1 och väckte matchen till liv igen, i varje fall lite, 3-1 inför sista perioden. Frågan var om det skulle komma någon dansk anstormning som på snapphanemanér men icke. Sverige kontrollerade matchen men var väldigt lata i sista perioden och hade det vart ett bättre lag som vi mött så hade nog matchen svängt tillbaka. Men det var det inte ens nära idag. Danmark kändes lika dåliga som när vi mötte dom i Ängelholm precis innan VM, då Tre Kronor vann med 10-3. Nej Danmark får fortsätta drömma om VM-framgångar i hockey för i år tog det slut i kvartsfinalen vilket var historiskt bra ändå. Sverige vinner och spelar fram till 3-0 men sen glider man runt och lyckas vinna ändå. Det säger väl lite hur dåliga/bra Danmark är. Visserligen kom en reducering och ut med målvakten men Sverige höll undan och kunde vinna rätt enkelt.