Jonas Andersson 2, Magnus Pääjäärvi-Svensson
Mål:TYS: Alexander Barta

Bengt-Åke Gustafsson tackade för sig med ett avslutade brons!

BRONS TILL TRE KRONOR!
Sverige startade matchen riktigt bra och tog en tidig ledning genom lagets målkung, den unge Magnus Pääjäärvi-Svensson. Det var spel mot ett mål hela första perioden och tyskarna hade ingen vidare kämpaglöd, man stod mest och tittade på svenskarna när de snurrade som mest. Sverige vinner skotten med 16-4 men bara ett ynka mål på massor av chanser.

I andra perioden såg det likadant ut med mycket Sverige som snurrade och skapade mera chanser men det var inte de riktigt heta chanserna ändå. Ju länge perioden gick så verkade Tre Kronor backa hem och bli lika bekväma som man blivit tidigare i turneringen och igår t. ex mot Tjeckien. Då brukar de gå som de ofta gör när man inte tar vara på chanser och spelet framåt. Det kommer ett mål i baken och det gör det med två minuter kvar av andra. Helt orättvist men svenskarna är inte riktigt med. Slarvigt att återigen tappa en ledning i slutet av en period.

I sista perioden kom Sverige ut piggt igen direkt och tog åter tag i matchen. Man hamnar många gånger nere i tyskarnas försvarszon men det blir inte så många farliga chanser. Istället är det ett slumpskott från ena sargkanten (eller passningsfickan som använder i uppspel) där Jonas Andersson stannar upp och skjuter och pucken slinker in under tyske keepern retsamt. 2-1 för Tre Kronor på en målvaktstavla, det där skottet skulle Dennis Endraz ha haft. Efter målet var Sverige åter på banan och tyskarna kom inte till. I slutet plockade tyskarna målvakten men då snappade Jonas Andersson upp pucken och åker mot tomt mål och sätter avgörande 3-1. Svenskt hockeybrons är ett faktum. Känns rätt skönt ändå för det var verkligen inte någon som trodde på det här laget.