Tankar om gårdagens omgång

Lite tankar om matcherna igår, jag satt på ett tag och vidare i buss under hela kvällen när matcherna pågick men jag fick uppdaterat av Däckarn, tackar för det. Däckarn var nog väldigt nöjd av vad han såg FBK prestera med sina två nya fixstjärnor i laget tänker jag.



Färjestad-Modo 5-2

FBK vinner till slut rätt enkelt efter en mållös första period, jämt i skottstatistiken men FBK gör målen, ganska enkelt, Modos målvakter har inte vart lyckosamma i år. Modo var med så länge det stod 0-0, ett par baklängesmål och dom är slagna. FBK har blivit ett par snäpp vassare med Axelsson och Bartecko i laget. Modo kan sluta vänta på Foppa, han ser inte ut att komma tillbaka. Modos Josh Green skrämde skiten ur Jesper Mattsson som agerade kyckling i fightduell, det var lite lamt måste jag ändå säga. Mattsson la sig ner som en sköldpadda medan Green vevade på bra.


Djurgården-Luleå 1-3
Jag skrev tidigare igår att Luleå är svårspelat och så blev det igår. Alldeles för svårspelat till och med. DIF vinner skotten men gör bara ett mål. Djurgårdens målvakt Gustav Wesslau bjöd Luleå på första målet, det skottet skulle han ha tagit. DIF kom tillbaka i andra när Marcus Nilson fixade en snygg kvittering, DIF spelade upp sig rejält i andra och skapade även mycket i tredje men hade väldigt svårt att hitta nätet. Det var 1-1 länge men Martin Chabada avgjorde med två mål under de sista sex minuterna av matchen. DIF hade fem raka men har inte spelat bra i någon av de segrarna. Kanske lika bra att de kom en förlust så de får vakna upp och börja om. För övrigt satte en slant på fem hemmasegrar och rök bara på denna matchen. Det är tredje raka tipset där jag tippar DIF-vinst och det blir förlust. Brukar få kritik från vissa polare att jag aldrig tror på mitt lag. Men ni ser, det blir inte bra då. Tungt med att Marcus Kruger var skadad innan matchen och efter halva första klev Marcus Ragnarsson av knäskadad, han missar förmodligen som Kruger återstoden av Elitserien



Frölunda-Linköping 4-3
Frölundas indianer tog en fin skalp hemma mot serietvåan Linköping. LHC startade bäst men Frölunda vände och höll matchen ut. Tung och viktig seger för göteborgarna



Timrå-Rögle 2-0
Tre överlevnadspoäng för Challe och hans Timrå, Challe hänger tydligen löst så varje poäng avgör om han ska vara kvar som tränare eller inte.



HV71-Skellefteå 3-1
SAIK är nog seriens sämsta bortalag för tillfället, visserligen hade de en fin vinstrad mot HV på bortaplan men igår tog det stopp. HV är tillbaka i god hemmaform igen som det verkar. Nichlas Torps bentackling på Pierre-Edouard Bellemare ogillas. Gillar inte när man försöker sätta åt nån med benet. Det slutar OFTA illa.



Brynäs-Södertälje 4-2
Den segern var säker på förhand. SSK är nästan hjälplöst sist i Elitserien och laget börjar nog ladda för Kvalserien nu. Lagkapten Linus Klasen sa igår: "att det blir slutspel" Men det finns inga som helst belägg för det som SSK har spelat denna säsongen. De är alldeles för dåliga, så är det bara. SSK har 14 poäng till slutspel, men bara tre upp på säker mark. Men det känns ändå som att SSK inte räcker till i år.


Kommentarer
Postat av: viktor

Nichlas Torps bentackling på Pierre-Edouard Bellemare ogillas. Gillar inte när man försöker sätta åt nån med benet. Det slutar OFTA illa.



Var ju inte redigt så att han gjorde det medvetet utan det va bellemare som försökte undvika vad som skulle varit en helt klockren tackling av torp och då drog han istället in i benet på torp, vilket slutade olyckligt.. domaren dömde inte ens utvisning förens han såg att bellemare var skadad..



fan jag som trodde på dif igår också, det är 3e gången som dif är den felande länken på mitt powerplay :/ ^^

2010-01-15 @ 16:42:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0