Så här gick det ikväll

Färjestad - Frölunda 5-2
1-0, 4-1, 0-1
FBK rivstartade på hemmaisen och tog tag i taktpinnen direkt, Dragan Umicevic gjorde snyggt 1-0
efter sju minuter efter en jättetabbe av Frölundas Kristian Kudroc. Frölunda tog timeout bara tre minuter senare, de var inte alls med i spelet så långt. Den enda ljuspunkten i Frölunda i första perioden var Fredrik "Myggan" Pettersson, som var riktigt pigg inledningsvis. Andra startar bra för hemmalaget och Per Åslund kommer fri och gör enkelt 2-0, men min fråga är vad sysslar Janne Niskala med? han är ifatt men får inte stopp på Åslund. 2-0 känns rättvist trots att det återstår nästan två perioder. Frölunda inte med i matchen på allvar än. FBK spelar enkelt och är skäret före Frölundas indianer. FBK får ett powerplay och 3-0 kommer som på beställning. FBK får allt att funka medan det går emot Frölunda som inte får in pucken. FBK gör 4-0 på en riktig bjudning av Johan Holmqvist som har fri sikt men ändå släpper in Blindenbachers dragskott från blålinjen. Matchen känns ganska avgjord nu. FBK gör även 5-0 och det känns som en skrattmatch. Jag måste nog säga att Frölunda har det ganska tufft just nu. Uffe Dahlén har en del att jobba med. Visserligen kommer en reducering genom Pebben Axelsson innan paus men det ska mycket till att Frölunda ska vända detta. FBK kontrollerade i sista och vinner komfortabelt med 5-2 till slut

Timrå - HV71 4-2
1-0, 1-1, 2-1
Timrå leder med enda målet trots en oavgjord skottstatistik efter första perioden. I andra är det helt ombytta roller och HV kvitterar efter elva minuter. HV har tagit över men hemmalagets Daniel Corso vill annat, han gör viktiga 2-1, hans andra mål för kvällen och ger Timrå en viktig ledning. Daniel Corso blir Timrås matchvinnare ikväll när han med sitt tredje mål gör 4-2 och avgör matchen. HV slet för poäng men Timrå var det starkare laget i afton. Tre superviktiga pinnar för Timrå i bottenstriden.

Skellefteå-Södertälje 4-1
1-0, 2-0, 1-1

Ett desperat SSK vann skotten överlägset i första perioden men det är ändå SAIK som har ledningen med ett mål efter mål på bara fem skott. I andra så är det ändå SAIK som går på sin ledning. 2-0 är viktigt och SSK ser då ut som slagna på nytt. SAIK är bättre än SSK och vinner till slut med 4-1

Modo-Luleå 4-1
2-0, 1-1,
Norrmannen Per-Åge Skröder och Markus Näslund gav i alla fall mig svar på tal och gav Modo en drömstart med en tvåmålsledning efter första perioden. Inte alls så som jag trodde innan nedsläpp. I andra fortsätter Modo att trycka på och när trean kommer genom Morten Madsen så ger det Öviks-laget lite arbetsro. Norrbottningarna reducerar innan paus. Blir en spännande tredje period. Modo håller i sista och tar tre oerhört viktiga poäng i jakten på slutspel.

Kvällsmatchen 18.30
Rögle-Brynäs 0-4
Rögle är klart för Kvalserien! eller det skulle kunna vara rubriken, Ikväll hade man inget att sätta emot klassiska Brynäs på hemmaisen. Mer och mer talar för att Rögle spelar just Kvalserien. Brynäs parkerar på sjätte plats i tabellen och innehar en slutspelsplats. Det är hårt om de sista fyra-fem platserna i slutspelet men Brynäs spelar nog slutspel den 18:e mars. Dessutom är man det formstarkaste laget i Elitserien efter jul.