Krönika: Elitserien blir kvar i 2 år till - minst


Tack! Elitserien blir kvar i 2 säsonger till minst innan man kan titta på en Europaliga. Det beslutade ordförande för de tolv elitserieklubbarna vid ett möte i dag. Där togs även beslutet att inga förändringar av elitseriens nuvarande utseende kommer att ske förrän tidigast säsongen 2012/2013.
Det är både positivt och negativt. Beslutet innebär att det kommer inte ske en utökning av Elitserien till 14 lag. Det känns ganska trist för det trodde jag var nästa steg men det kommer vara samma trista serielunk och kvalserien där Malmö AIK o Leksand och eventuellt nåt annat lag kan drömma om Elitserien. Södertälje och Rögle behöver inte vara oroliga heller. Deras Elitseriechanser är fortfarande goda. Det känns gammalmodigt men det ska väl växa fram och undersökas med ekonomi och det ena med det andra. Vi får andas ut i två år till innan nästa beslut tas om hur Elitserien eller en eventuell europaliga ska se ut.

Min idé är

14 lag - är ett måste

Europaliga?
Ja kanske men då ska den vara parallellt med Elitserien. Två lag kan inte lämna elitserien för att spela utomlands i en annan liga. De ska spela kvar i Sverige men får gärna spela utomlands vid sidan av.
Chansen att vinna ett SM-Guld mot de bästa lagen i Sverige ska vara kvar och Kvalserien med möjligheten att spela kval mot de två sämnsta lagen, lag 11 o 12. Lag 13 och 14 trillar direkt ur.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0