Inga NHL-rinkar till nästa säsong i Elitserien


   NHL-rink: 60,96 x 25,91 meter
   Elitserierink: 60 x 30 meter

Hockeyligans motivering till varför det inte blir det låter: "- Vi tror att spelet blir för defensivt om vi ändrar rinkmåttet. Kommentaren kommer från  Hockeyligans vd, Peter Gudmundson. Därmed kan Niklas Wikegård och alla andra som hoppats glömma en mindre rink på våra elitseriearenor runt om i landet. Dels så sa nästan samtliga sportchefer att de aldrig sett en bra match på liten rink i Europa, samt att det skulle bli för dyrt för klubbarna att bygga om arenor och rink. Det skulle innebära lite mindre publik och automatiskt mindre publikintäkter. Det här förslaget kommer återvända nästa säsong och om några år så är det nog liten rink i Sverige med. Det är nog utvecklingen för hockeyn i framtiden över hela världen.

Men det är forfarande intressanta förslag till ändringar på gång:

- Straffavgörande efter sudden death:
JA ta tillbaka straffarna, det är så vansinnigt tråkigt med bara fem minuter och sen blir det oavgjort. Trist!

- Touch-icing:
Den har varit i NHL i många år och det ger spelet en möjlighet att fortsätta istället för att dö om pucken når förlängda mållinjen. Det blir en chans att rädda pucken och vända spelet och sätta igång ett anfall

- Ett nytt upplägg för slutspelet, där lag nio och tio även kan deltaga samt en ny slutspelsordning.
Låter väldigt intressant men skulle vilja veta lite mer om det, men om det klubbas igenom så får vi nog veta mer. Men det förslag som Hockeyligan ska jobba vidare på är att det bäst placerade laget inleder slutspelsserien med en match på hemmaplan. Sedan blir det en match borta, en hemma och så vidare till sju matcher. Det finns också ett förslag där lag 1–6 i grundserien går vidare direkt till kvartsfinalen, samt att lag 7–10 spelar åttondelsfinaler om två platser i kvartsfinalerna. Det låter lite intressant ändå men vet inte vad övriga hockeysverige tänker om det. Det ger ju alla lag i stort sett chansen att ta sig till slutspel.

- Rejälare domarutbildning

Det skadar inte, det finns tyvärr få domare som är riktigt bra i svensk ishockey. Det behövs även för att fyrdomarsystemet ska funka. Just nu är det för låg nivå på domarna, alla har inte samma erfarenhet och det gäller att alla domare är på samma nivå när det ska finnas så många som ska vara huvuddomare. Det behövs då fler proffsdomare som är domare på heltid.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0