Mål:DIF: Marcus Nilson 2, Kyle Klubertanz, Nicklas Danielsson
Mål:VF: Fredrik Pettersson, Mathis Olimb, Niklas Andersson
Skott: 17-30
(13-5, 2-9, 2-16)
Publik: 6341

DIF vann knappt
DIF fick en kalasstart på matchen med mål efter 48 sekunder, Mackan Nilson på en skottfint som gick hem igen, men bara sekunder senare drar DIF på sig en utvisning, Myggan i Frölunda kvitterar på ett direktskott som DIF-målvakten Stefan Ridderwall inte hann fram till, lite seg förflyttning där om ni frågar mig. DIF tog åter ledningen i perioden rättvist genom ett kanonskott av Mackan Nilson som satte sitt andra mål för matchen och gjorde poäng för tionde matchen i rad. Det var de röda laget som ägde första perioden. Man tillät inte Frölunda komma in i matchen alls. Mycket känslor på planen och en hel del gruff inledningsvis precis som det ska vara. DIF ökade sen på till 3-1 och det var frukten efter övertaget i perioden.

I andra tog matchen en märklig vändning spelmässigt. DIF kom inte alls upp i banan utan lät Frölunda snurra fritt till en början men sen när man skulle spela sig ur det så gick det inte. Frölunda totalägde andra perioden vilket också skottstatistiken visade. DIF hade ett enda anfall som även blev farligt, då återstod det tio sekunder till paus.

Djurgården försökte ta tag i det i tredje och det blev lite bättre de första minutrarna då även 4-1 föll, men det kommer väl diskuteras ett tag. Timmy Pettersson hindrade Honken i målområdet när pucken gick in av Nicke Danielsson men domare Christer Lärking dömde mål trots vilda protester från Frölunda. Men trots det målet så gav inte Frölunda upp, 4-2 kom i spel i numerärt överläge med åtta minuter kvar lite drygt. Det tände bortalaget som gick för att försöka knipa en poäng, ut med Honken med 2,5 minut kvar, man hade flytet nu, sargstuds och på nåt ben och in i mål så var det 4-3. NERVÖST värre som DIF-supporter nu. Höll ledningen på att glida ur händerna eller. Nja Honken ut ännu en gång och Frölunda satsade allt framåt, har nåt skott som är nära och när det är ett par sekunder kvar så slår Tomi Kallio ett felpass som heter duga, pucken går ut i mittzon och tiden rinner ut och matchen är slut. Djurgården tre poäng, Frölunda noll.

Ska man sammanfatta matchen så var DIF bra i första men sen var det Frölunda för hela slanten. Visserligen blev det tre pinnar till Djurgården ikväll men så här kan det inte se ut i fortsättningen. Man spelar bara en period. En hockeymatch består av tre. Frölunda visar bra moral och kampvilja och kämpar verkligen sig tillbaka i matchen trots 4-1 i röven. Eloge! Kan lugna alla Frölundasupportrar eller vissa i alla fall som tvivlar på slutspel. Det blir slutspel och där blir Indianerna farliga.