Djurgården och Jimmie Ölvestad pissade på Modo!

Elitserien omgång 37


Jimpa jublar efter ett av sina FEM mål

Modo Hockey - Djurgårdens IF
1-5, 1-1, 0-1
Skott: 31-19 (9-8, 10-3, 12-8)
Mål:Modo: Marco Tuokko, Niklas Sundström
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad 5, Mika Hannula & Kristofer Ottosson 
Publik: 6337 personer i Fjällräven Center
*************************************

Jimmie Ölvestad - Historiskt SVENSKT HOCKEYREKORD!-  

Vilken lirare och vilken match!
Jag missade mestadels av matchen ikväll, så typiskt. Jag fick sms och ett telefonsamtal och fick reda på att DIF ledde med 0-3 efter tio minuter. Hade lite svårt att tro på det men det var ju sant. Jimpa hade då gjort ett och det skulle bli mera. Mycket mycket mera. När första perioden var över står det 1-5 på tavlan. Jimmie Ölvestad har då gjort tre mål och en assist. Helt makalös period av Djurgården som nu skrämde iväg det där spöket som stoppat DIF från att vinna på bortaplan mot just Modo.

I den andra ökade DIF tilk 1-6 innan Modo reducerade. DIF:s mål av Jimmie Ölvestad förstås. 2-6 efter två perioder men Modo vann skotten.

I tredje spelades matchen av men en hade inte spelat färdigt. Jimmie Ölvestad fick göra ytterligare ett mål och gjorde därmed fem mål i denna matchen vilket är nytt svenskt rekord. Jimmie är därmed den andra i Djurgården som gjort fem mål i en och samma match. Helt suveränt. Modo var med ute på isen i sina utrustningar men det var inte mer än så. Peter Forsberg kanske är deras enda räddning. Det ska tilläggas att även Markus Näslund inte spelade ikväll, han låg hemma sjuk.


Fem mål och en assist av Jimpa ikväll

Jimmie Ölvestads
makalösa match, fem mål och en assist plus att den negativa trenden bröts med seger uppe i Örnsköldsvik ikväll.

Jimmies fem mål i en match är ett svenskt rekord och har hänt en gång innan. Då var det Djurgårdens Jens Öhling som gjorde fem mål i en match mot Färjestad som DIF förövrigt vann med 13-0(!!!) den 6/12-1987

Det går inte med ord förklara hur viktig Jimmie Ölvestad är för Djurgårdens spel denna säsongen. Han verkar göra sin bästa säsong någonsin och är hur värdefull som helst för DIF. Segern med 2-7 på bortaplan mot Modo ikväll känns rätt bra men som sagt det är bara en match i mängden. Gäller för DIF att suga på det ikväll men imorgon är det fokus på nästa match. Det är tätt mellan matcherna nu fram till OS.

Förresten:

Dagens fråga till er alla hockeytokiga därute:

Vet ni hur många DjurgårdsSM-guld det går på ett ModoSM-guld?
Om ni kan räkna
så skriver ni svaret i kommentarerna..

Övriga matcher
Luleå-HV71 3-4
Timrå-Färjestad 3-5
Linköping-Södertälje 2-1
Skellefteå-Rögle 3-2

Kommentarer
Postat av: MoDo

hmmm... kan det vara 8 kanske... nää grattis till segern...

2010-01-07 @ 21:51:31
Postat av: MoDo

Jag skulle bara vilja uppmärksamma herr texas om att MoDo:s Assar Lundgren (1976) gjorde 5 mål mot brynäs när modo vann med 9-3 i Kempehallen (Assar gjorde mål nummer 1,3,5,7,9).



Du får inte sprida lögn på bloggen texas :P

///MoDo

2010-01-09 @ 00:22:44
Postat av: Web

Det stämmer Modoröv MEN tydligen så räknas det inte in i Elitseriens historia. Varför vet jag inte? Det har bara hänt två gånger i Elitseriens historia sen den startade. Detta enligt både Canal+ och hockeyexpressens statistiksidor. I vilket fall så var det nytt klubbrekord. Och om jag letar långt bak i mitt egna minne så vet jag att Björklövens Tore Öqvist sköt fem mål i en match i tidigt 80-tal också. Lars Gunnar Pettersson Luleå tror jag har gjort det med. Största rekordet i Elitserien är ändå Thomas Forslund som gjorde SEX mål för Leksand mot Rögle 1994.

2010-01-09 @ 10:57:59
URL: http://martinshockey.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0