O S  i  V a n c o u v e r  2 0 1 0  -  I s h o c k e y, h e r r a r
--------------------------------------------------------------

VS
USA-Schweiz 2-0

Schweiz gör en bra match men det är ändå amerikanarna som tar hem matchen. Man gör mål när man behöver, schweiz saknade inte chanser men fick inte dit pucken. USA vidare till semi mot Finland. Lite favoriter i den matchen och en final mellan USA-Canada är inte helt omöjlig.

VS
Tjeckien - Finland 0-2

Finland till semifinal! Finnarna gjorde en riktigt bra match som var mållös ända in i slutet på tredje perioden. 1-0 i powerplay och 2-0 i tom kasse. Finnarna kanske kan knipa en medalj. Man möter nu USA i semifinal. Det blir tufft, oerhört tufft.

VS
Sverige-Slovakien
0-0 2-3 1-1

OS är över - Fiaskot är totalt!
Sveriges Tre Kronor är utslaget efter en ganska medioker insats i en OS-kvartsfinal. Man kommer inte upp i den standard. Efter en mållös första period så startar slovakerna med ett mål i spel i numerärt överläge. Sverige inte riktigt på hugget och slovakerna tar ledningen. Man hoppases att det skulle väcka svenskarna men icke. Istället går man bort sig högt upp i banan och slovakerna kontrar in 0-2. Här känns det som att svenskarna inte har koll och det kommer bli en tuff match att vända. Sverige kommer upp lite mer i spelet och på banan och 1-2 reduceringen kommer genom Patric Hörnqvist. Nu får svenskarna energi och jobbar upp anfall efter anfall. Henrik Zetterberg slänger in pucken mot mål mot Foppa som finns där men pucken går i mål via nån slovakisk spelare och det är 2-2. Sverige riktigt med nu och vill vända på matchen. Då drar man på sig en utvisning och slovakerna slår till direkt, ett inte helt otagbart skott från blålinjen släpper Henke Lundqvist in alldeles för enkelt när han tittar på fel sida backen. Sverige på dekis igen och 2-3 står sig till paus. Sanningen är att Slovakien gör 3 mål på 4 skott!!

Sverige har nu en period på sig att vända den här matchen men känslan innan matchen var för min  egen del att jag var inte säker på att sverige skulle vinna. Det kändes som man fortfarande inte visste vilken form de skulle vara i och hur de skulle klara av ett bra lag för första gången i turneringen. Sverige försökte men det var inte det spelet man ville se. När slovakien gjorde 2-4 så fick i varje fall jag nog. Sverige reducerade visserligen sen genom Daniel Alfredsson men det hjälpte inte. Matchen slutar 3-4 och Sverige är utslaget redan i kvarten vilket inte känns okay, därmed kommer det utses nya olympiska mästare i form av en stark hemmanation Canada.