Uppdaterad: Hockeytorsdag idag!

Elitserien - Omgång 46



Färjestads BK - Djurgårdens IF
Löfbergs Lila Arena 19.00

Två storlag möts ikväll
Så var det dags för möte med mästarlaget Färjestad på bortais. En väldigt svårknäckt nöt. Senaste DIF-segern i Karlstad var den 8 december 2007. DIF vann då i förlängning med 3-2 efter mål av David Printz. Efter det har DIF fem raka matcher utan seger i Löfbergs Lila Arena. Sen ska det läggas till att DIF har bara tagit 2 poäng mot FBK denna säsongen av 12 möjliga. Två uddamålsförluster och en match där FBK vände 1-2 till 4-2 när DIF såg ut att gå mot segern i Karlstad just. Sen vann DIF i sudden senast lagen möttes. Det blir lika svårt ikväll.

Läget i lagen: Färjestad ser ut att få klara sig utan målvakten Henrik Karlsson mot Djurgården. Robin Rahm ersätter i hemmakassen med reserv Skåremålvakten Johan Gustafsson. Saknas gör också Kent McDonell knäskadad, han är dock på väg tillbaka. Robin Sterner spelar med Skåre på onsdagskvällen och står över. I Djurgårdens IF: Christian Eklund är fotskadad men Mathias Tjärnqvist är på väg tillbaka men comebacken dröjer ändå till efter OS samt Marcus Krüger är fortfarande skadad och i målet står Gustav Wesslau.

HV71-Timrå 18.45 på  
Ska HV71:s dåliga svit hålla i sig? Timrå jagar ivrigt poäng men på bortais mot seriesuveräna HV71 ska det mycket till trots att Timrå vann senast i Jönköping då Anders Lindbäck räddade 52 skott!

Södertälje-Brynäs
SSK har spelat stabilt sista tiden men Brynäs är en svårspelad motståndare. Svårtippat

Linköping-Frölunda
Svårt att tippa segraren här, LHC ska väl ta en hemmaseger till men Frölunda brukar få till det på bortais. De har fått upp goet i laget och Stephan "Lillis" Lundh har fått in ny energi i laget.

Luleå-Modo
Modo måste vinna, Luleå är hyfsat stabila på hemmaisen. Det kommer bli en tuff match.

Rögle-Skellefteå
Vad talar för Rögle? ingenting. Enkel tvåa för SAIK som slagit Rögle borta innan.

Kommentarer
Postat av: Kim

SSK-Brynäs är en enkel etta...

2010-02-04 @ 16:38:24
Postat av: Marcus

Frölunda har inte direkt fått till de på bortaplan nångång under säsongen och ligger 10:a i tabellen för bortamatcher, bör tyvärr bli en ganska lätt vinst för LHC

2010-02-04 @ 16:40:43
URL: http://marcussport.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0