Mål:DIF: David Printz, Fredrik Claesson & Daniel Brodin
Publik:
6387 personer i Fjällräven Center

Daniel Brodin - Djurgårdens matchvinnare denna kväll

ÄNTLIGEN! Viktig trepoängare i Fjällräven Center
Det blev en skön kväll i Fjällräven Center ikväll för DIF. Laget tar med sig alla tre poängen med sig hem och man gör det helt rättvist. Ikväll fungerade det mesta nästan ända från första nedsläpp till slutsignal. Kollektivet jobbar hårt och man spelar ett bra spel över hela banan. Anfallsspelet såg riktigt bra ut så det känns extra skönt att man lyckades plocka alla tre poängen också.

Första perioden: Djurgården börjar bäst och får också ett viktigt tidigt ledningsmål genom David Printz som inte är känd för att göra många mål. Efter det så rullade det på och man tog tag i spelet ordentligt och höll i taktpinnen precis som det ska se ut. Detta gav ytterligare utdelning efter elva minuter då blott 18-årige Fredrik Claesson hittade rätt och Djurgården var uppe i tvåmålsledning. DIF ägde matchen fram till periodslutet där det blev två ödesdigra utvisningar. Modo fick chansen i fem mot tre. Då kliver Alvestasonen Robert Rosén in i handlingarna och ser till att näta två gånger om, varav det ena var på volley, snyggt men lite turligt. Helt plötsligt så är Modo med i matchen helt gratis men så onödigt sett ur DIF-ögon. Stefan Ridderwall lyfte dessutom ut pucken över plexit vilket gav det andra fem-mot-treläget där Rosén satte 2-2. DIF vinner skotten med 23-12 i första men ändå så är det likaläge i paus.

I andra perioden var det hemmalaget som kom ut med energi och satte DIF under press. Djurgården hade ändå en bra första period med sig och försvarade sig bra. En jämn period där det nånstans kändes som att DIF ändå var det bättre laget med lite marginal. Därför så kom DIF:s ledningsmål lagom och rättvist när Daniel Brodins gör en jätteprestation, han trycker sig in framför kassen och lirkar in 2-3 bakom Modomålvakten. Tim Eriksson fick sedan ett friläge men han kom förnära så målvakten kunde enkelt avverja. Modo hade en period vid ett powerplay där de bombaderade Ridderwall i kassen men utan resultat. Mången gång var det med Byron Ritchie i spetse. Det märks att denne Ritchie är en av Modos bästa spelare, man får nästan känslan av att laget lever på honom. Det är han som är det vassaste vapnet i anfallsspelet och i powerplay.

I tredje perioden så var frågan om det skulle hela vägen ut för Djurgården. Det var en nervös period att titta på men klockan rann sakta iväg och ett par gånger när det var nära mål så stod eller satt Stefan Ridderwall där med pucken i säkert förvar. Modo försöker att jaga ifatt en kvittering men det kändes inte som man var på hugget på något vis. Man plockar ut målvakt Dahlberg med två minuter kvar men DIF håller undan. Modo lyckas inte få till någonting som kan kallas farlighet.

Sett över hela matchen så bjuds man in i slutet av första men annars är man inte så nära att vinna idag. Djurgården gör en bra match över det hela och det börjar se vetigt ut. Nu är det uppehåll i 13 dagar innan det är en hängmatch för Djurgårdens del, på bortahemmaplan i Globen mot AIK.

- - - - - - - - - -

Ö
vriga matcher

Skellefteå-Färjestad 5-2
Skellefteå är nya serieledare efter kvällens tuffa drabbning i Kraft Arena. Ett tufft toppmöte med massor av känslor där SAIK såg till att hålla FBK borta. Rättvis hemmaseger.

HV71-Brynäs 2-3 efter sudden death

Calle Järnkrok avgjorde i sudden. Annars var det

AIK - Timrå 7-2
Den utlovade publikfesten på Hovet uteblev men ändå så blev det totalkross av stackars Timrå. 7-2 blev det till råttorna som håller sig hyfsat stabila ändå. Många experter eller nästan alla tippade dem ner i botten och var ett givet kvalserielag. Än så länge ser det definitivt inte ut så utan AIK är ett tänktbart slutspelslag. Vem hade trott det?

Frölunda - Linköping 2-1
Oerhört viktiga tre poäng för Frölunda. En sak är säker och kampen kring slutspelsstrecket kommer vara stenhårt ända in i omgång 55. Frölunda har legat uträknade länge och väl men har börjat komma igång trots sin stora skadeproblem på nyckelspelare i laget.

Södertälje-Luleå 3-2
SSK gör det igen. Man välter ett topplag på hemmais efter en rad förluster.