Djurgårdens IF -Linköpings HC 3-2 efter sudden death
Mål:DIF: Marcus Nilson, Nichlas Falk, Jimmie Ölvestad
Mål:LHC: Jan Hlavac & Tony Mårtensson'
Publik: 8094 - FULLSATT HOVET!

Djurgården leder med 2-0 i matcher!

Makalös vändning av DIF
Djurgården vann i Linköping senast, ikväll kom LHC för att ta en seger på bortais på Hovet. Linköping hade greppet om matchen i två perioder och släppte inte in DIF till några farliga chanser. DIF hade det mesta av spelet och mycket spel mot Fredrik Norrena men det gick inte att göra mål. Istället var det LHC som visade hur man skulle göra, det tog 10 sekunder ian man satte 0-1 i spel fem mot fyra. LHC tog ledningen men föga rättvist. DIF fortsatte jaga ett mål men många gånger under de två första perioderna så var det hafsigt och ett pass för mycket eller för lite beslutsfattande. LHC backade hem effektivt och släppte inte många farliga skott i boxen i egen zon. När två perioder var spelade stod det 0-2 och det luktade LHC-seger lång väg.

I sista perioden startade DIF med ett powerplay och mål var ett  måste om chans till kontakt skulle vara möjligt. Marcus Nilson fixade reduceringen på Jimmie Ölvestads pass. Viktigt  för matchen och för Djurgården. 1-2 och nu hade DIF fått blodad tand efter att ha spräckt nollan på Fredrik Norrena. Hela sista perioden var det Djurgården mot Norrena. DIF tryckte och tryckte, jag satt och höll mina tummar så handsvetten lackade. DIF hade ju matchen sett till spelet men man kunde inte komma till några farliga lägen egentligen och gjorde man det så stod han där: Fredrik Norrena. Djurgårdens veteran Nichlas Falk spelar som center mellan två lovande juniorer vid namn Cehlin och Brodin. Nämnda Cehlin hittar Falk framför målet som styr in 2-2. Taket på Hovet lyfte minst tre decimeter av jublet efter målet. DIF är ikapp. Det återstår fem-sex minuter och nerverna börjar spela in. Båda lagen försöker ändå att fixa en seger på ordinarie tid men tiden rullar ut och matchen går till förlängning.

I sudden är det Djurgården som trycker på och Andreas Engqvist har den första farliga chansen. LHC kommer upp och är nära att tråckla in segerpucken men förlängningen tillhör Djurgården. Engqvist har sedan ett ribbskott ifrån segern men Norrena och LHC håller undan. I slutet på perioden går båda lagen på knäna lite med tanke på speltiden på sitt manskap. Det känns som att vilken skitpuck som helst kan gå in men det är ett friläge som avgör aftonens kamp. Mackan nilson hittar en vilt hojtande Jimmie Ölvestad på mittlinjen som får ordning på pucken och fri med Norrena gör han inget misstag. 3-2 sitter i högra delen av nättaket bakom en chanslös Norrena och DJURGÅRDEN VINNER! Efter en vändning där faktiskt LHC gick mot en komfortabel bortaseger. Helt sanslös match till slut och mina nerver tål knappt sånt här ska jag säga. Efter segermålet så gick min mobil varm kan jag säga. Djurgården vinner och har två segrar kvar till en eventuell final. När pucken släpps på måndag i Cloetta så betyder denna segern inte så mycket ändå så DIF kan suga på detta ikväll en stund sen är det full fokus på tredje semifinalen. För LHC så är det nu lite större tryck inför nästa hemmamatch. En match de bara måste vinna för att ha en chans i denna semifinal. LHC kommer sälja sig dyrt och jag skulle bli förvånad om inte LHC vinner på hemmaisen på måndag!

SAIK stod för en riktig skräll!
Vad hände i Jönköping? Jag räknade kallt med en HV-seger i modell enkel och med många mål. I varje fall hade jag tippat det på Bomben. Jag satte DIF-matchen men när jag såg att det stod 0-3?! i Kinnpars Arena så var ju det tipset kört. SAIK lurade nog en hel del fantaster denna kväll. HV måste ha underskattat SAIK en del med tanke på att de saknade en hel femma inför kvällens match. När sen 0-1 kom på ett skitskott som studsar i mål så blev de andra målen bara historia ikväll. När HV sen vaknade till så ökade bara SAIK på och kunde säkra en blytung seger i Jönköping! Men jag står kvar för att HV kommer vinna denna semifinalen!