Kvalserien-09/10: Tre lag har chans att ta klivet upp i Elitserien!

Kvalserien till Elitserien 2010/2011
---------------------------------------

Omgång 8

Det blir två sanslöst spännande omgångar som avslutar årets Kvalserie!
Vilken kväll det blev med resultat som öppnade upp kvalserien definitivt. SSK är klara för elitserien trots att det bara blev en pinne i Leksand ikväll. Leksands Pelle Prestberg blev stor matchvinnare åt sitt lag när han bombade in 3-2 i spel fyra mot tre i sudden death. De två poängen kan komma att betyda massor för de blåvita dalalaget när nu serien ska avslutas. Det är bara två matcher kvar och vilken avslutning det kommer bli. 

Rögle hade kanonläge att säkra vägen tillbaka mot Elitserien genom att ta tre enkla hemma mot AIK som inte hade samma chans inför matchen ikväll. Men 60 minuter senare så står AIK där som segrare mot alla odds. Det var en riktig skräll, Rögle hämtade visserligen upp 2-5 till 4-5 inför sista perioden men AIK bytte keeper och Christopher Heino-Lindberg gick in och spikade igen. Tre oerhört tunga och viktiga poäng för Gnagarna som nu är med på fullaste allvar för att slåss om den andra elitserieplatsen. Rögle är tvåa, en poäng före både Leksand och AIK.





Leksand - Södertälje 3-2 efter sudden death
SSK med chans att säkra Elitserieplatsen ikväll, Leksand var tvungna att ta tre poäng för att ha en möjlig chans på den andra platsen till Elitserien. Pelle Prestberg sköt hem den viktiga bonuspoängen i spel fyra mot tre i förlängningen sedan SSK dragit på sig en utvisning.




Rögle - AIK 4-5
Kvällens skräll!
och vilken chock för Rögle. AIK tog verkligen Rögle på sängen på bortais ikväll. AIK tog tag i spelet och skaffade sig en tvåmålsledning och Rögle var verkligen skärrade. Man fick till en reducering innan paus men AIK i förarsätet. I andra fortsätter AIK att överraska, i spel fyra mot fem går man upp och gör 1-3 och det är en riktig kalldusch för ängelholmarna. Rögle repar sig och gör ändå mål i samma powerplay och 2-3 är ett faktum. Men AIK fortsätter den inslagna vägen och tystar hemmapubliken ännu en gång, först 2-4 och sen 2-5 som dessutom var ett självmål. 2-5 och Rögle har problem. Nu måste man ha ett snabbt mål för att få kontakt igen. Matchen skull återigen svänga och på ett par minuter så är det helt plötsligt 4-5. Rögle på väg att vända matchen, riktigt starkt att komma tillbaka så snabbt. AIK blev nog ganska skrämda för man tog beslutet att byta keeper, Heino-Lindberg in istället för Holmgren som kanske kände att det höll på att rinna iväg. Matchen går i publikens väg just då, sex mål på femton minuter är kanske vad en publik vill se men inte tränarna. I tredje var det spel mot AIK:s Christopher Heino-Lindberg för en kvittering. Minutrarna går och i slutet så satsar Rögle med sex mot fem men som inte det vore nog så drar AIK på sig en petig utvisning och det blir bara fyra AIK:are med minuten kvar.



Almtuna - Växjö 4-0
I en ganska betydelselös match innan nedsläpp kunde förändras om Almtuna tog en trepoängare mot Växjö samtidigt som resultaten gick hemmalagets väg. Almtuna gjorde vad man skulle men i och med att Leksand tog två poäng så har laget bara en teoretisk chans till Elitserien. Laget har dock fyra poäng upp till Rögle med två matcher kvar att spela.

Växjö Lakers har floppat rejält i årets kvalserie
. Ändå så förtjänade man platsen efter att tilhört topp tre hela säsongen. Jag trodde de kunde ställa till lite problem för de andra lagen men det har inte funkat alls. Förra säsongen kvalade man in bakvägen och var med i Elitseriediskussion ett par omgångar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0