SM-FINAL #1! Nu smäller det!

SM-slutspelet 2009/2010
-----------------------------

SM - FINAL #1



Djurgårdens IF - HV71
Hovet 19.00

Matchens sänds 19.00
 på  och kan ses gratis på kanal5.se - webtv!

SM-finaldags på Hovet!
Det känns märkligt och lite smått otroligt att skriva SM-final, Djurgården är i SM-final, helt sanslöst egentligen med tanke på hur det sett ut de senaste fem åren, bottenlag, kvalserie, missat slutspel har varit temat hela vägen fram tills i år. Hardy Nilsson har stor del i det, DIF vann både kvartsfinalen och semifinalen med 4-1 i matcher men det kändes ändå som att framförallt semin kunde sluta hur som helst. DIF måste verkligen upp ett par snäpp ordentligt för att kunna rubba HV71. De ses som storfavoriter ska enligt majoriteten av experter, supportrar och annat folk vinna i en serie över sju matcher. Matchen ikväll nyckelmatch för DIF, man har definitivt inte råd att tappa den om man ska vara med i matchen om guldet, med tanke på att DIF dessutom har tre raka förluster i Kinnarps Arena under säsongen. HV71 spelar sin tredje raka final! och har på sin väg mot årets final slagit ut Timrå och Skellefteå. Matchserien mot Timrå blev 4-1 utan att något skönspel från HV:s sida men det räckte. I semin mot SAIK så var man bättre och vägde tyngre än SAIK spelmässigt och man kunde vinna komfortabelt till slut.

Läget i lagen inför första drabbningen: Lagen har fulla trupper och det känns positivt och negativt. Bra att ha fullt lag men synd att motståndaren har fullt manskap med. DIF har fått tillbaka Mike Zigomanis, Gustaf Wesslau vaktar kassen och det kommer bli en målvaktsduell, rookien Wesslau mot den erfarne Stefan Liv i HV71. Gästerna kom till Stockholm igår och värmde på Hovet i förmiddags precis som DIF.

Anmärkningsvärt
:
är att när värmningen skulle till så fick Fredrik Stillman arrangörerna att tända alla lamporna, för han påstod att målvakterna inte såg pucken. Tydligen var det inte nog med belysning på Hovet för när deras spelare var klara med sin värmning lyckades ungefär halva laget missa att gå på gummimattan upp till omklädningsrummet. I stället gick spelarna på den blå betongen bredvid matta med oskyddade skridskor. Det lär slipas en del före matchen.

Tankar om finalen
Det kommer bli en skittufft mot HV71 i denna finalserien, jag ser HV som stora favoriter men..ni vet alla som läser min blogg att jag inte alls tar ut svängarna och har svårt att tro på det ibland och låter bli att tippa hit och dit. Jag är nervös, det är allt jag kan säga i text. Sån är jag.

Om drygt en vecka vet vi hur det har gått och krönikan kommer då.


Kommentarer
Postat av: viktor

3-3 ikväll, vinst för hv i sudden. I slutändan tippar jag vinst 4-3 i matcher för hv. Tror rutinen som finns hos hv-spelarna är den avgörande länken till sm-guldet i år. Kommer garanterat bli en jävligt rolig serie detta :D, med spel såsom hockey ska spelas får hoppas inte T.Andersson kommer in o dömmer sönder matcherna bara.

2010-04-15 @ 16:30:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0