Linköpings HC - Djurgårdens IF
Cloetta Center 18.15

Matchen visas på

LHC något pressade
Linköping har hamnat i underläge efter förlusten i sudden senast och bör vinna idag om man inte skla hamna i ett alldeles för svårt läge. Man hade full kontroll på matchen inför sista perioden på Hovet med en säker 2-0 ledning. LHC höll undan för DIF bra så långt men efter DIF:s tidiga reducering i början av perioden vände matchen. DIF kunde vända och vinna till slut. Jag tror att LHC drar det längre strået idag om man spelar som man gjorde i de två första perioderna senast. För DIF gäller det att framförallt inte dra på sig massa onödiga utvisningar för det kan vara det som avgör en jämn match.

Läget i lagen: Långtidsskadade Pontus Petterström och Patrik Zackrisson samt Robin Persson saknas alltjämt. I övrigt inget annat att rapportera. Djurgården har inte ändrat mycket i laget senaste tiden men inför kvällens fight så har man helt nya kedjor. Ett smart drag av Hardy är ju min fråga. Jakob Josefsson åkte med ner men osäkert om han spelar efter sin magsjuka. Mike Zigomanis fortfarande skadad.

*********************

Skellefteå AIK - HV71
Kraft Arena 18.30

SAIK skrällde rejält senast
SAIK tog en fin skalp senast men vem hade räknat med det egentligen. Inte jag och många mer med mig. SAIK chockade och avgjorde matchen i första perioden. HV vaknade till litegrand men SAIK kunde hålla matchen ut. Det var lite darrigt när HV hade 3-4 men det hoppet släcktes när 3-5 kom. HV71 vann skotten överlägset 39-19 och det kan ju sägas att Stefan Liv inte hade en av sina bästa dagar i kassen. Inför dagens match tror jag åter på en målsnål historia där HV kommer fortsätta sin bortasvit med ytterligare en seger.

Läget i lagen: Lagen saknar några pjäöser var: SAIK åkte ner senast med åtta juniorer från start då fem ordinarie saknades. Ikväll är det fortsatta frågetecken på Petr Tenkrat, Erik Forssell, Pavel Skrbek, Mattias Lindström och Christian Söderström.
HV71 får tillbaka Jukka Vuotilainen samt att Lance Ward väntas göra comeback. Långtidsskadade duon Per Ledin och André Pettersson saknas förstås