Programenlig LHC-seger idag!

SM-slutspel 2009/2010
--------------------------

Semifinal 3 (i bäst av 7)


Matchens lirare: Fredrik Norrena, Linköpings HC

Linköpings HC - Djurgårdens IF
1-0, 1-0, 0-0
Skott: 32-25 (11-7, 11-10, 10-8)
Mål:LHC: Joakim Eriksson & Mattias Carlsson
Publik: 8350

Djurgården leder med 2-1 i matcher

LHC spände musklerna idag!
Det blev en väntad och programenlig seger för LHC idag precis som jag trodde. Känsla sa att LHC skulle vinna idag, det hade vart för bra för att vara sant att DIF skulle ha 3-0 i matcher efter dagens match. LHC var taggade till tänderna men startade lite svagt inledningsvis. Ändå hade man ledningen efter första och där grundlades nog segern. DIF spelade bra men skapade idag inga chanser och när man sen var tvugna i tvåmålsunderläge blev det bara pannkaka. Antingen fastnade man i hörnena eller så vände LHC spelet. DIF var med i början men sen var man förvånansvärt bleka men det ska sägas att LHC spände musklerna ordentligt idag. Det känns som att LHC har övertag nu trots att man har ett underläge i matcher. DIF var ett par nivåer under idag och det känns inte bra. Dessutom att bli nollade i ett slutspel, känns inte som några positiva signaler.

Semifinalen känns vidöppen, DIF har två raka hemmamatcher och måste knipa någon av dem nu för att få LHC på kant. Det blir oerhört tufft och det kan nog gå hur som helst. En LHC-vändning likt den mot Frölunda är inte alls omöjlig.

DIF:s bäste spelare - bara en som kan förtjäna godkänt idag:
* Gustaf Wesslau


**********************************


Andreas Falk stor matchvinnare med två mål, kvittering 2-2 och 2-3 i sudden!

Skellefteå AIK - HV71 2-3 efter sudden

HV71 räddar matchen i slutminuten i spel sex mot fem. Janne Karlsson gör en bra coachning och plockar Stefan Liv tidigt. Det var ändå hemmalaget som tog tag i matchen och hade ledningen 1-0 länge och väl. HV:s sniper Jukka Vuotilainen fixade 1-1 i powerplay men SAIK kom tillbaka och återtog ledningen. HV satsade friskt i slutet vilket lönade sig. Bra coachning av Janne Karlsson gav kvittering 2-2 av Andreas Falk. Samme Falk är inne när SAIK spelar fem mot fyra, bryter ett pass och åker ifrån backarna från mittplan, ensam med Hadelöv gör han inget misstag utan gör 2-3. HV vinner matchen och det blir därmed 1-2 i matcher. Måste vara oerhört tungt för SAIK som kunde räddat en match till hemma. Nu blir det semester för SAIK efter onsdagen och torsdagens matcher som kommer i Jönköping. HV slarvar inte bort en match till på hemmais.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0