Påskafton: Semifinal 2

SM-slutspelet 2009/2010
----------------------------

Semifinal 2 (bäst av 7)



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Hovet 16.00 

Matchen visas på 15.30 på 

Ett kokande Hovet väntar lagen!
För DIF blir det att åka in i en kokande kittel i eftermiddag när det är dags för den andra semifinalen. Jag är grymt nervös redan nu med över tre timmar till nedsläpp. DIF skaffade sig en drömstart senast med en seger som till slut kändes rätt skön. LHC kändes som det mer vassare laget anfallsmässigt men DIF:s långa anfall tog ner det. Ikväll kommer LHC spela tajt och kontra sönder DIF som senast. Det gäller att hålla sig ifrån utvisningsbåset för LHC har seriens bästa powerplayfemma med Tony Mårtensson och Magnus Johansson i spetsen. DIF får inte gå bort sig inledningsvis, utan gå ut och ta tag i matchen direkt från första nedsläpp. Det kommer bli ett drag utan dess like på arenan men DIF-spelarna får se till att inte ryckas med utan hålla sig till sitt spel.

Matchen känns oerhört svår att tippa men det kommer bli tajt och det är små marginaler som avgör. Det blir en förhoppningsvis spännande påskafton-eftermiddag. Jag drömde inatt att LHC vann med 2-3..


***


HV71 - Skellefteå AIK

18.30 på

HV71 leder med 1-0 efter en viktig seger på bortais senast. SAIK känns som ett snäpp sämre och saknar ett anfallsspel. HV har ett riktigt bra anfallsspel med aggressivitet, struktur och teknik. Men SAIK känns som de spelar på absolut max men får ändå inte ut särskilt mycket. De saknar en första femma som kommer in och driver laget framåt. SAIK kändes sega i många av kvartsfinalerna men lyckades ändå vinna. Det kommer aldrig att räcka mot ett HV som spelar hockey med fart och finess. Dessutom så saknar SAIK fem ordinarie spelare inför matchen: Pavel Skrbek, Christian Söderström, Petr Tenkrat, Erik Forssell och Mattias Lindström, så det känns som det är målchans med öppet mål för HV71 i eftermiddag.

HV71 vinner idag
och har en lätt väg mot en final faktiskt, de kommer vinna fyra raka! Read my bokstäver here!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0