4-3! HV71 har precis avgjort genom Martin Thörnberg.

HV71-Djurgården 4-3 efter sudden death
0-1, 3-2, 1-1, 1-0
Skott: 46-22 (16-4, 18-10, 8-7, 4-1)
Mål:HV71: David Ullström, Jukka Vuotilainen, Teemu Laine, Oscar Sundh och Martin Thörnberg
Mål:DIF: Jacob Josefsson, Kristofer Ottosson, Jimmie Ölvestad, Andreas Holmqvist
Publik: 7000 personer som vädrade guld i Kinnarps Arena

HV71 leder med 3-2 i matcher och kan säkra SM-guldet på Hovet på lördag

Martin Thörnberg sköt HV71 till guldläge på lördag!

Tungt och tomt.

Det är tomma känslor just nu men det var inget snack idag att HV vann rättvist. HV sköt nästan sönder stackars Gustaf Wesslau i DIF-kassen. Han slet som ett djur därbak, DIF gick stundtals på knäna och HV trummade och trummade. Men ändå så gick matchen till sudden idag igen. Djurgården satte chock i HV när man gick ifrån till 0-3 men elva minuter senare så var det 3-3. DIF reser sig åter på sju åtta och nio idag och är sånär att snuva HV på segern men matchen avgjordes efter tre minuter i sudden och nu är det fördel för serievinnarna HV71 på lördag.

Första perioden började med piggt DIF-spel och ett viktigt ledningsmål för DIF genom Jacob Josefsson. HV lite tagna men man vaknade till omgående och satte full fart, det gick undan och HV drev kraftigt framåt men 0-1 stod sig till periodpausen. Stor HV-dominans i skotten i första: 16-4

I andra skulle DIF verkligen få utdelning och göra ett viktig ryck tillfälligt. Först kommer 0-2 i spel fem mot fyra genom Kristofer Ottosson och bara sekunder senare i nästa anfall och mål igen 0-3 Jimmie Ölvestad. Jag fattade knappt vad som hände och det gjorde nog inte HV heller. Man blev lite lugnare ett tag men jag kunde inte koppla av för jag visste att det skulle komma en HV-anstormning fortare än kvickt. Det är det farligaste man kan göra att leda med 0-3 och det fick vi se under de nästkommande elva minuterna. HV spelade propaganda hockey med ett självförtroende som lyste lång väg medan Djurgårdsspelarna backade hem, blev osäkra och vansinnigt passiva. 0-3 blev 3-3 på elva minuter och kvitteringen kom dessutom i spel fyra mot fem. Blytungt. 3-3 stod sig till paus, HV vann skotten stort igen: 18-10

I tredje trodde nog de flesta att HV skulle vända på steken och ta hem matchen men perioden rullade på. Lagen fick varsin utvisning, DIF lyckades inte förvalta sin men Andreas Holmqvist hänger med upp i ett anfall och gör viktiga 3-4 med 6.17 kvar, ska de lyckas hålla det nu då? NEJ! Samme Holmqvist drar på sig en tvåa och HV får återigen spela powerplay, man har gjort två mål hittills i den spelformen idag och man kvitterar matchen med ytterligare ett mål i den spelformen. 4-4 med tre minuter kvar. Det var verkligen inte meningen att DIF skulle slå HV idag. HV vinner skotten även i den tredje perioden och totalt är skotten 42-21 vilket säger det mesta.
Det var inget snack om saken, HV71 skulle bara vinna idag.

Matchen gick för fjärde matchen i rad till sudden death lagen emellan, där HV avgör sin tredje mot DIF i denna finalserie och sjunde av åtta suddenspel. Helt sjukt bra lag i den spelformen. Matchen avgjordes efter tre minuter hur rättvist som helst sett över hela matchen. DIF gör det bra så mycket det går men till slut håller det inte att bara försvara och vara passivt.

Matchens tre bästa i DIF ikväll
***
Gustaf Wesslau - utan honom hade det nog vart semester för längesen
** Jacob Josefsson - sliter som ett djur byte efter byte
* Marcus Kruger - samma som Jacob, de jobbar nog mest i DIF

MEN var är ni???
Marcus Nilson - Vad är det med Mackan? totalt osynlig i tre matcher nu, skadad??
Mike Zigomanis - Han gör en sak bra. Tekningar. Det räcker inte
Nicke Danielsson - lite istid och bänkad, tappat formen??

Djurgården hade världens läge med ledning med 0-3 efter åtta minuter in i den andra perioden. DET FÅR INTE TAPPAS DET FÅR INTE HÄNDA - HELT OACCEPTABELT. Man kunde dödat matchen totalt om man fortsatt men istället blir man försiktiga och till slut passivt ängsligt precis som i första perioden. HV kom istället tillbaka ännu mer och jobbade ännu hårdare. Djurgården sumpade sin guldchans idag med all sannolikhet, man hade ett jätteläge att ta segern idag igen och ha chans till avgörande på lördag hemma men istället får man spela med kniven mot strupen. Det är vinna eller försvinna som gäller så det är bara att gilla läget.