Djurgården - Linköping 2-1 efter sudden death
Mål:DIF: Andreas Engqvist & Timmy Pettersson
Mål:LHC: Jan Hlavac
Publik: 13850 - FULLSATT I GLOBEN!

Djurgården leder med 3-1 i matcher

Vilken jobbig rysarmatch att titta på
Vilken pärs, matchen ikväll var inget för folk med svaga nerver eller hjärta. LHC startar matchen med en chock. Mål i första bytet, ett slumpmål, pcuken ligger fri och Hlavac vispar till och det är 0-1. DIF stod på hälarna och är inte vakna. LHC sätter sin prägel på matchen direkt och styr hela första perioden med sitt smarta spel. Man manövrerar ut DIF, DIF kommer ingenstans, de blir stoppade och ständigt nertryckta. När periodsignalen gick så var det en oroande känsla i maggropen för DIF var verkligen sönderlästa av LHC.

I andra perioden så var det lite bättre från DIF:s sida men fortfarande väldiga problem att få till anfallen och särskilt de långa anfallen. Det hettar till ett par gånger och då blir det utvisningar på det, domarna ikväll hade en konstig nivå eller förresten jag tror inte de själva vet vilken nivå som hölls ikväll. Men spel fyra mot fyra blev det. DIF:s Oskar Eklund avancerar in med pucken och lägger en backhand mot mål där Andreas Engqvist står och snyggt får styrträff på bladet och pucken går in bakom Fredrik Norrena och det är kvitterat 1-1! Taket i Globen lyfte nog en aning. Efter målet så släppte nog lite tryck från DIF:s axlar för man börjar hitta sitt spel lite mer. 1-1 står sig till paus. LHC får öppna tredje med ett powerplay.

Att börja en period med spel i fem mot fyra är aldrig lätt enligt statistiken och så inte idag heller. DIF klarar ut det. Lagen spelar hyfsat säkert åt båda hållen, inget av lagen vill gå bort sig men båda vill ändå vinna matchen. Domarna kan inte bestämma vilken nivå de ska ha på matchen så först drabbas LHC av en av de billigaste utvisningarna på länge och DIF får chans att ta ledningen med sex minuter kvar. Inget mål utan LHC försvarar sig bra och sen är det DIF som drabbas av en mer klar utvisning men vansinnigt tagen i anfallszon. Det är då cirka fem minuter kvar och det är ett jätteläge för LHC. DIF klarar ut det genom att man jagar och stressar bra samtidigt som Gustaf Wesslau storspelar i kassen för Djurgården idag! Matchens farligaste lägen i tredje får Jan Hlavac framför kassen där Wesslau lägger sig och räddar med hälp av klubbhandsken och plocken och sedan spelar ut pucken bakom mål. Där trodde nog de flesta att LHC skulle avgöra. Tidigare i perioden så hade DIF ett skott som var på väg in men MAttias Carlsson i LHC visar läckra tenniskvaliteer och räddar i luften precis innan eller på mållinjen. Domarna ringde på den men det var självklart inget mål, det såg man på TV-bilderna med.

Timmy Pettersson isskott har precis gått in bakom en förvånad Fredrik Norrena som betyder 2-1 och SEGER för Djurgården och 3-1 i matcher

I sudden så är det bara Djurgården. Man vinner skotten med 6-1 och det luktar DIF-mål och det kommer men det är ett oväntat sådant.

Gislaveds Stolthet, Djurgårdens back nummer 33: Timmy Pettersson får inte iväg nån kanon men den går isvägen in mellan benen på Norrena som ser ut som ett frågetecken när alla Djurgårdare och Hela globen jublar: 2-1! och det är avgjort. Helt sjuk känsla, efter första perioden och egentligen efter halva matchen så luktade det en rätt säker LHC-vinst och kvitterat i matcher. Men istället så vaknar Djurgården återigen efter att man kvitterat i andra perioden, tar matchen till sudden och avgör i förlängningen. Hela orsaken till det stavas nog W e s s l a u. Han var helt suverän idag. Bland de bästa matcher jag sett han göra sen han kom till Djurgården för ett par säsonger sedan. Det tog en bra stund innan man lugnade ner sig efter matchen för pulsen var uppe på riktigt hög nivå.