Semifinal 5: Det blir oerhört tufft ikväll i Globen - HV71 blir finalklart!

SM-slutspelet 2009/2010
----------------------------

Semifinal 5



Djurgårdens IF - Linköpings HC
Ericsson Globen 19.00

Matchen sänds 18.30 på


Vinna eller försvinna för LHC
Ikväll är det vinna eller försvinna för LHC som var sånär på att snuva DIF på en seger igår. DIF kunde återigen vända på matchen efter en minst sagt usel start. LHC såg länge ut att gå mot en komfortabel seger trots ledning med matchens enda mål länge och väl. DIF vaknade sent om sidor och kvitterade och fick ny fart. I förlängningen var det inget snack. DIF skulle bara vinna och lyckades avgöra. Inför kvällens match är det lika ovisst som igår men den lilla skillnaden att LHC måste vinna ikväll för att inte säsongen ska ta slut. För DIF:s del är det matchboll nummer ett i Globen ikväll som klockan 14.30 var 500 plåtar från att bli ütsåld igen, helt fantastiskt. Jag känner att pressen ligger ändå lite på DIF som på LHC ikväll för, förlorar man mot LHC ikväll så är det ny match i Cloetta Center på lördag och där kommer inte LHC släppa en millimeter.

Noterbart inför kvällens match: Djurgårdens Michael Holmqvist har mitt under brinnande slutspel skrivit på för Linköpings HC. Känns ju sådär trots att DIF inte visat intresse för att förlänga med Micke.

Läget i lagen
: Samma lag som spelade igår spelar också förmodligen ikväll. DIF spelar med Gustaf Wesslau i mål och laget ser preliminärt ut som igår. Marcus Ragnarsson som fick en klubba vid ögat förväntas spela för DIF vilket är oerhört viktigt. Jag tror att Linköping kommer spela med Tony Mårtensson ikväll, något annat är helt otänkbart. Det känns som att han måste nog spela för att LHC ska lyckas ikväll.


****************************************

HV71 - Skellefteå
Kinnarps Arena 19.00
Matchen visas 18.45 på


HV71 leder 3-1 i matcher och har matchboll

HV71 säkrar finalplatsen ikväll!
Lugn alla HV-fans därute nu och lyssna på mig nu: HV71 tar vara på första matchbollen och vinner ikväll och blir klart för SM-final. SAIK kommer inte orka stå emot HV ikväll. Det blir nog inte så många mål men HV kommer vinna rättvist ikväll punkt

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0