Fördel HV71 efter sjätte raka suddensegern

SM-Slutspelet 2009/2010
-----------------------------

SM-Final #3

Djurgården - HV71 1-2
0-0, 0-0, 1-1, 0-1 
Skott: 37-45 (15-10, 6-8, 7-13, 9-14)
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad
Mål:HV71: Mattias Tedenby & Jukka Vuotilainen

Publik: 13850 - FULLSATT GLOBEN!

HV71 leder med 2-1 i matcher



#39. Jukka Vuotilainen - sköt segermålet för HV71 ikväll


HV71 har skaffat sig guldläge!
Seriesuveränen HV71 har tagit kommandot i finalserien genom att vinna på bortais mot Djurgården i ännu en förlängning. Nu har man skaffat sig ett jätteläge för att avgöra SM-finalserien på hemmais på onsdag och torsdag.

Dagens match var den målmässigt och jämnaste hittills. Matchen ikväll bjöd inte på några mål men några chanser åt båda hållen även om det var HV som skapade de vassaste chanserna. Första perioden gick klart till HV som kom ut med full energi därmed fick Djurgården inte till sitt spel som man vill.

I andra var det ombytta roller då var det Djurgården som kom upp mer i banan och satte press men fortfarande inga mål. HV dock i ledning skottmässigt.

I tredje var det frågan om matchen skulle få några mål eller inte och vilket av lagen som skulle kliva fram och ta täten. Svaret på den frågan kom med fem minuter kvar, HV tar ledningen efter en tilltrasslad situatuation men nej Andreas Falk stod inte i målgården. Vilda protester från hemmalaget och hela Globen som började kasta in saker, man kunde tro att Globens rink var en hink. Litet avbrott innan spelet kom igång igen och nu började en jakt på kvittering under de sista minuterna av matchen. HV drog på sig en utvisning så DIF fick chansen i spel sex mot fyra. DÅ klev Djurgårdens Jimmie Ölvestad fram och slog in kvitteringen med blott 51 sekunder kvar. Hela Globen explorerade i glädje för ett tag. Viktig DIF-kvittering, skulle det bli sudden igen? JA. men men men med bara f e m sekunder kvar har Kristofer Ottosson en styrning som går upp i ribban och dimper ner vid HV-målvakten som kan blockera. Mål där och Djurgården hade gjort en osannolik vändning på matchen. Sudden väntade...


avgjort..

I sudden fortsatte det att vara lika tajt och jämt som de tre första perioderna. DIF får två powerplay men i övrigt så skapar man nån enstaka chans. HV är minst sagt missnöjd med domaren som inte tar någon tvåa på en djurgårdare vid ett flertal tillfällen. Men istället får man jubla rejält när de avgör förlängningen efter ett backmisstag av David Prinz som kliver fram för tidigt, HV kommer i en två-mot-en kontring där det blir mål till slut. Det var hur rättvist som helst. HV var numret större än Djurgården idag, det var liksom inget snack. HV71 har skaffat sig ett jätteläge för att fira SM-guld hemma på torsdag i Jönköping.

Djurgårdens tre bästa ikväll
*** Gustaf Wesslau - lysande i målet, målen kan han inte klandras för
** Marcus Kruger 
* Kristofer Ottosson

För Djurgården är det nu tuffaste möjliga scenario. Man måste vinna tre av fyra matcher i Jönköping för att ta guldet ifrån HV71. Jag behöver inte säga mer än så..

Final fyra är på onsdagkväll..





Kommentarer
Postat av: Stockholm

Tidigt o ge upp redan visst HV har två hemma nu men jag e säker på att DIF tar iaf en av två nere i jkpg o sen match sex i sthlm och när väl match sju kommer är det dagsform inte hemmaplan som avgör. Nu får du ta dig i kragen Texas o visa att du e Djurgårdare, du vet vad man brukar säga DJURGÅRN VI GER ALDRIG UPP, så kom igen nu!

2010-04-20 @ 08:52:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0