Mål:HV: Oskar Sundh, Janne Niinimaa, David Ullström, Johan Davidsson
Mål:DIF: Jacob Josefsson, Marcus Kruger, Andreas Engqvist
Publik: 7000 - FULLSATT

Det står 1-1 i matcher

HV vann rättvist
HV71 har kvitterat i finalserien efter dagens seger mot Djurgården på hemmais. Stefan Ridderwall fick en väntad mardrömsstart med att ha plockat ut två puckar efter varandra på det andra och tredje skottet på mål o c h efter bara sex minuters spel. HV:s 1-0 kommer med i fyra mot fem, det är helt oacceptabelt, det får inte ske! Värre start kan man ju knappast få, Stefan såg riktig ringrostig och tveksam ut av förklarliga skäl. Den bedrövliga starten satte DIF i obalans och HV lekte med DIF några minuter. Det satte laget i desperation som i stället kostade massa utvisningar när domarna ville vara med i matchen. DIF skapade inte mycket utan spelade desperat men när HV drabbades av en utvisning lyckade Jacob Josefsson till slut göra mål och ge DIF lite energi och förhoppningsvis en känsl av att man är med lite i matchen. HV i klar ledning efter första perioden.

Andra perioden ser likadan ut, HV styr och ställer men Djurgården jobbar sig sakta in i matchen. DIF har en 2-2 puclk inne men Tim Eriksson styr in den medvetet, en medveten rörelse med foten samtidigt som han står i målgården så egentligen inte mycket att snacka om. Istället så kommer 3-1 för HV och det känns som att den här matchen går enkelt till HV denna matchdag. Men DIF vägrar ge sig och det finns en hög moral i gruppen för Marcus Kruger ordnar reducering 3-2  viktigt innan paus.

I sista perioden var det HV som fortsatte trumma och DIF fick försvara sig långa stunder. Ändå är det Djurgården som gör periodens enda mål. Andreas Engqvist slår in 3-3 efter Marcus Krugers förarbete. DIF är med i matchen och har kommit tillbaka efter en katastrofstart. 3-3 står sig och matchen går till en oviss förlängning. HV är ändå i förarsätet när man går in i förlängningen.

I suddden death får Djurgården ett jätteläge direkt när Marcus Kruger passar Andreas Engqvist framför som bara ska styra in pucken i tomt mål men han missar. HV vänder och får momentum och efter åtta minuter så avgör HV71 matchen tyvärr. Visserligen var känslan att HV skulle bara vinna idag. De fick en kanonstart och DIF fixade visserligen en sudden men det var med nöd och näppe. Djurgården förlorar matchen på att man inte är med alls under de första tio minuterna. Det går inte att vinna i Jönköping med att ge HV en 2-0 ledning. Känslan under matchen igår som DIF-supporter var fruktansvärt jobbig, men blev ju något bättre ju längre matchen gick. Men jag fick aldrig känslan av att DIF kunde ha en möjlighet att vinna igår. De släppte övertaget till HV som man aldrig tog över trots att matchen gick till övertid. Djurgården måste nog vinna i Stockholm på måndag, jag undrar fortfarande lite hur man ska kunna välta HV i Jönköping minst en gång, om det ska bli guld.