Seger igen mot LHC och Djurgården klart för SM-FINAL!

Djurgårdens underbara Järnkaminer sjöng fram laget i Globen!

Djurgården - Linköping 5-1
2-0, 2-0, 1-1
Skott: 25-29 (10-11, 8-8, 7-10)
Mål:DIF: Nicklas Danielsson, Mathias Tjärnqvist, Nichlas Falk, Kyle Klubertanz & Andreas Holmqvist
Mål:LHC: Jan Hlavac
Publik: 13050

Djurgården vann med 4-1 i matcher och är klart för SM-final!

DJURGÅRDEN KLART FÖR SM-FINAL!
Det känns konstigt men så otroligt häftigt och gott! Djurgården har gjort en makalös säsong, det var inte en enda expert som tippat detta men nu är Djurgården i SM-final! så himla gött. Djurgården spelar SM-final för första gången på 9 långa år. Det blev klart efter att man till slut kört över Linköping. Idag gick DIF ut och tog tag i matchen direkt från första nedsläpp. Nicke Danielsson sköt 1-0 som var mål i första läget som domaren ringde på för att bekräfta. Det var precis den start som DIF behövde ikväll och det chockade LHC. DIf spelade med mycket mer energi under hela matchen och det syntes att man bara skulle vinna ikväll. När Mathias Tjärnqvist sen styrde in 2-0Timmy Petterssons skott efter fjorton minuter så kändes oförskämt bra. DIF hade sen den ledningen med sig in paus. Skott: 10-11

I andra så får DIF ytterligare en kanonstart när Nichlas Falk kommer fri efter en kalaspass från Mathias Tjärnqvist och gör inget misstag utan sätter pucken distinkt bakom Norrena. Sjukt viktigt mål och nu kändes matchen mer eller mindre avgjord. Även om LHC vann skotten i perioderna, inte i andra 8-8 men sen totalt så kändes de inte lika vassa som igår. DIF fick ikväll målen precis när man behövde dem. Det sänkte LHC mer och mer ju längre matchen gick. 3-0 efter tre minuter in i andra kändes bra men det var ju mycket kvar av matchen. Matchbilden ändrades inte i matchen utan DIF spelade säkert och tryggt. LHC hade Mårtensson med ikväll men inte ens det hjälpte. Kyle Klubertanz placerade in 4-0 pucken bara fyra minuter senare och sköt bort ännu mer luft från LHC:s redan slagna vindar. Matchen kändes klar trots att det var mer än halva matchen kvar. Resten av perioden så kontrollerade DIF matchen och LHC hade verkligen tappat gnistan, deras spel kändes förvånansvärt uddlöst. 4-0 i paus. Skott: 8-8

I sista perioden så var frågan om en LHC-anstormning skulle komma men den uteblev. Andreas Holmqvist satte 5-0 efter att DIF spelat runt i anfallszon i ett av sina långa anfall. Kristoffer Ottosson hade ett jätteläge men i andra läget krutade Holmqvist in 5-0. Spiken i kistan och nu handlade det om att kontrollera spelet och låta minuterna gå. Men trots ledning med fem mål så slutade inte DIF att forcera framåt. Det var ett bra tecken istället för att backa hem och släppa in LHC i matchen. Gustaf Wesslaus storspel i DIF-kassen fortsatte även ikväll men nollan skulle spricka när LHC:s tjecker lyckades med ett anfall i slutet av matchen men det gjorde varken till eller ifrån. Sista perioden var magisk i Globen för ju närmre slutsignalen matchen gick så desto högre publikvolym blev det. Hela Globen stod upp och sjöng DIF ända in i slutet och länge efter det. En lite notis är att Järnkaminerna började sätta prägel inför finalen i den tredje perioden med att skandera flera gånger: "KROSSA HV71!" och "VI HATAR JÖNKÖPING!" Slutsignalen ljöd och DJURGÅRDENS IF ÄR KLART FÖR SM-FINAL igen, senast var för 9 år sedan, säsongen 2000/2001 mot Färjestad.

I finalen väntar seriens bästa lag: suveräna HV71 från Sveriges "Betlehem": Jönköping. HV71 vann serien till slut efter att ha vart serieledare i alla omgångar utom en eller två i årets Elitserie. Det är därför rätt att det är ettan mot tvåan i en ren finalserie. HV71 har fördel av hemmplan och har därmed fördel i fyra av finalerna. Det kommer bli en oerhört tuff serie och HV har övertag på DIF efter seriens möte. Tre raka hemmasegrar i Kinnarp för HV71, medan DIF har en seger och en oavgjord på Hovet. Det har varit väldigt jämna matcher men DIF måste vinna minst en för att ha chans på guldet.

Djurgårdens tre bästa i semifinal 5
*** Mathias Tjärnqvist - Gör säsongens bästa match! (jag har väntat på att han ska börja leverera)
** Nichlas Falk - Gubben kan än, ikväll gjorde han sitt tredje mål i slutspelet, Falken är het!
* Gustaf Wesslau - DIF:s nyckelspelare nummer ett - Hur långt kan ha ta DIF i finalen?

**********************************

OBS! Den första SM-finalen spelas på torsdag den 15/4 kl 19.30 på Hovet. Matchen sänds i Kanal 9, sändningen börjar 19.00

***********************************

HV71-Skellefteå 4-1

#39. Jukka Vuotilainen - tvåmålsskytt mot Skellefteå

HV71 säkrade sin finalplats efter en rätt enkel seger. Segersiffrorna skrevs till 4-1. HV fick en kalasstart och hade tidigt 2-0 i matchen. SAIK var inte riktigt med, dessutom drog man på sig många utvisningar och då fick HV spelet i powerplay att stämma, tre mål i den spelformen avgjorde matchen ikväll där HV:s finske sniper Jukka Vuotilainen sköt två mål ikväll. Det lossnade lite även för HV när det gällde målskyttet ikväll, det har ju vart uddmålssegrar och tajt mellan lagen även i denna semifinal. HV71 vinner semin helt rättvist och nu väntar en final mot serietvåan Djurgården. Ett lag som man har stort plus på under säsongen med tre raka hemmasegrar och bara en enda förlust på fem möten i serien, dessutom har man hemmplansfördel med fyra matcher och i en eventuell sjunde och avgörande match.