Stockholm - TV-Pucksvinnare 2009

TV-Pucken 2009 - Final
Stockholm-Skåne
1-0

Final i TV-pucken dit jag hoppades att Småland skulle vara men nu blev det inte så. Småland vann över Gästrikland 4-3 i placeringsmatchen och blev därmed femma i turneringen, avslutade turneringen på ett bra sätt ändå.

Som sagt Stockholm mot Skåne. Lite spänt i början men det var skåningarna som tog tag i taktpinnen innan Stockholm vaknade till. Men det var dock Stockholm som tog ledningen blott två sekunder kvar av perioden, ett psykologiskt tungt mål att få i baken för Skåningarna som vann skotten 10-14 och vart något mer vasst än stockholmarna. Båda lagens målvakter har storspelat ska sägas och Skåne har vart närmre ett ledningsmål än Stockholm. 1-0 i paus.

I den andra perioden blev det rafflande, skåne försökte gång på gång få hål på Stockholms duktige målvakt från Djurgården Oskar Dansk. Ju mer skåne klev upp så blev det ytor för Stockholm. Skåningarna satsade allt i slutet, ut med den duktige målvakt Andreas Lexhag men förgäves. Segern går till Stockholm och det kan man tacka Oskar Dansk som håller nollan, klassiska bilder på tv när Stockholm ligger i en glädjehög på ena sidan och en massa skåningar som ligger och lipar på isen på andra sidan.