Skott: 24-23 (4-8, 8-6, 12-9)
Mål:SAIK: Brad Moran
Mål:DIF: Jimmie Ölvestad, Nicklas Danielsson

Publik:

SAIK startar piggast i inledningen och DIF får inte ordning på spelet riktigt. Men ju längre det går in i perioden så får DIF upp spelet mer och mer men det trasas sönder av för mycket utvisningar, vet inte om domarna är petiga men DIF har lite väl många som ger SAIK fördel och momentum i spelet. Men DIF spelar tajt i egen zon och klarar boxplayen och fixar fram ett friläge när Fimpen Eklund slänger sig fram och slår fram pucken till Jimmie Ölvestad som kommer helt ensam med Niklas Dahlberg, "Jimpa" ser luckan bakom Dahlberg och tvekar inte utan smäller in 0-1. Mål i numerärt underläge tas emot med tacksamhet och DIF leder i paus med 0-1. Känns som DIF har koll på matchen så här långt.
skott: 4-8

I den andra perioden är det mer utvisningar och mer hemmalaget som har chansen. DIF får även dom ett par möjligheter men det går för sakta och SAIK klarar döda utvisningarna enkelt. En ganska så händelsefattig perioden där SAIK har övertaget i spelet men med få målchanser trots alla numerära överlägen. DIF spelar snålt och vänder hem för att hitta rätt öppningar.
skott: 8-6

Tredje startar illa för DIF när Brad Moran startar tredje perioden med att göra ett av sina enklare mål i karriären för utav tv-bilderna att döma såg det billigt ut, Moran petar in pucken bakom eller under Wesslau. Då har det gått blott 12 sekunder och vilken kalldusch. Men DIF skakade av sig det direkt för i nästa anfall drar SAIK på sig en avvaktande utvisning och Mathias Tjärnqvist tar sig runt en back och spelar in pucken till Nicklas Danielsson som skjuter och det är 1-2. Det gick 40 sekunder mellan målen. SAIK försöker komma upp men DIF har koll på matchen. SAIK får chansen när DIF fortsätter att dra på sig petiga utvisningar. 2.10 kvar så sticker Dahlberg och Skellefteå satsar med sex mot fem men får ingen struktur och DIF kan hålla undan. Skott: 12-9

Säsongens första seger bärgad och tre sköna poäng för DIF. Skönt!
*************************************************

Övriga matcher:
Södertälje-Rögle 2-3 efter förlängning
Eric Beaudoin
matchvinnare med två mål för Rögle

Brynäs-Frölunda 1-2

Som jag trodde, Frölunda vann visserligen med ett mål och Brynäs verkar ha fortsatt svårt hemma.