14.30 Skåne - Göteborg

***********************

Kvartsfinalerna - TV-Pucken 2009
Småland-Västerbotten 2-3 efter sudden death
Favoritfall i en match där favoritena Småland rivstartade och fick en tidig 2-0 ledning och såg ut att gå mot en enkel seger. Men i den andra perioden så kom Västerbottningarna tillbaka och åt sig mer och mer. kvitterade och vann rättvist i sudden. Småland tappade allt och kom inte tillbaka.

Skåne
-Gästrikland 4-1
Gästrikarna tog ledningen i spel fem mot fyra men sen tog Skåne över. Det var inget snack. Skåne enkelt vidare

Stockholm
-Dalarna 2-1
Dalarna tog rättvist ledningen och hade bud på mer men 1-0 stod sig till periodpausen. Matchen bytte ansikte i andra där det var Stockholm som jagade kvittering och efter mycket slit och press gav det utdelning. Vändning till 2-1 som stod sig matche ut. Dalarna såg trötta ut på slutet.

Göteborg-Ångermanland 3-1
Göteborg är vidare till semifinal efter en rättvis seger mot ett relativt blekt Ångermanland som inte fick till det. Visserligen reducering till 3-1 i andra perioden men förgäves. Göteborg nätade tre gånger, spelade tight bakåt och hade bra koll på matchen.