3-2 Jacob Josefsson (5/4)
4-2 Lars Jonsson     (5/4)
4-3 Andreas Holmqvist
5-3 Eero Somervuori (i tom kasse)

Efter en oavgjord första period med mycket puck för Djurgården men ett Brynäs som tar vara på chansen när den kommer, Stephen Dixons mål i spel i numerärt underläge, snor pucken i box play och fri med Ridderwall gör busenkelt 0-1.

I andra startar DIF bra och kvitteringen kommer, Timmy Pettersson smyger fram och trycker in 1-1 efter pass från Nicke Danielsson. DIF fick ett nytt powerplay där nämnde Dixon återigen kommer loss med pucken och blir nerdragen vilket resulterar i ett straffslag. Återigen enkelt mål för Brynäs. DIF får chansen i ett nytt powerplay men det funkar inte riktigt istället händer följande, Stefan Ridderwall har ingen rolig kväll, strax efter tappar han in en tredje puck efter skott från Magnus Kahnberg. DIF får äntligen koll på powerplayet när Jacob Josefsson spelar in 2-3 mellan benen på Jakob Markström, målet kom under ytterligare en avvaktande utvisning. Spel i numerärt överläge är tydligen matchens tema. Brynäs får chansen efter stökigheter framför Markström efter avblåsning. Lasse Jonsson sätter 4-2 och Brynäs behåller övertaget mot Djurgårdarna. Perioden slutar 3-2 till Gävlelaget men skotten är förkrossande 4-12 i DIF-favör, Brynäs satte 75% av sina skott i den andra perioden, effektivt värre.

I sista perioden hände det inte så mycket förutom en uppgörelse mellan Simon Bertilsson och Christian Eklund som gav 2+2minuter var. DIF kom inte till nån forcering förrän i slutsekunderna, reducerade genom Andreas Holmqvist men Eero Somervuori avgör i tom kasse.

DIF gör ingen bra match, "Riddarn" hade inget vidare flyt i målet, 31-13 talar dock sitt tydliga språk där Brynäs var äckligt effektivt ikväll. Dock bör det inte vara någon oro i DIF-lägret då man vet att man kan spela mycket bättre än det här. Brynäs avslutar med seger inför seriestarten, kan inte bli bättre men man måste nog upp ett par snäpp spelmässigt annars kan det nog bli tufft. Brynäs möter Timrå borta i premiären på torsdag.