Kvällens tre matcher: Tema hemmasegrar

HV71-Modo 3-1
Bestämde mig för att se Foppas sista match i Modotröjan mot seriens för tillfället bästa lag HV71. Men det började inte roligt för Foppa och hans Modo. Efter tio minuter stod det 2-0 precis som vanligt ska jag säga och HV satte full fart från början. Fick flera lägen i powerplay men inga mer mål men Modo inte alls med i första perioden förutom en Peter Forsberg som drog på sig två tvåminutare för småfula grejer så laddningen var det inget fel på, kanske lite väl häftigt. I den andra blev det en helt annan match. Sakta men säkert jobbade sig Modo in när HV verkade lite mätta för tillfället. Det var just kedjan med Forsberg-Häggström-Svartvadet som var farligast när Modo hade pucken och det var ingen tillfällighet när reduceringsmålet väl föll. Peter Forsberg parkerar bakom kassen och går runt helt omarkerad och sprätter upp pucken i nättaket. Efter målet var det mycket Modo men inga mer mål och HV höll undan till paus. I tredje försöker Modo kliva upp och få ner pucken djupt på HV-försvaret som dock försvarar sig bra. Det kändes som att Modo hade sina chanser i andra perioden direkt efter reduceringsmålet. Istället för kvittering så är det HV71:s Teemu Laine som blir hjälten och avgör med fyra minuter kvar till 3-1. Måste också förtydliga att Peter Forsberg är Modos bästa spelare ikväll, helt klart. allt händer kring honom trots att han drog på sig fyra utvisningar, bland annat ett kurr med Per Ledin i slutminuterna. Modo satsar i slutet med att plocka Niklas Svedberg men lyckas inte få till en kvittering. HV71vinner och är forfarande obesegrade serieledare.

Färjestad-Timrå 3-2
Hemmalaget börjar matchen o gör 1-0 tidigt som är typiskt för FBK på hemmaplan och jag trodde nog det skulle bli stora siffror i hemmafavör men Timrå ville annat. Kvitterar och vänder till 1-2 men FBK kvitterar. I sista perioden var det hemmalaget som drog det längsta strået. 3-2 kom genom Antti Pihlström med nio minuter kvar, Timrå satsade i slutet och plockade målvakten men utan resultat.

Luleå-Linköping 2-0
Luleå tog ledningen i powerplay och som stod sig ända in i tredje perioden. LHC skapade en hel del men är inte riktigt på tårna. Hemvändaren Karl Fabricius gör 2-0 med mindre än fyra minuter kvar i sista perioden och LHC verkade alldeles blekt på bortaplan ikväll. Succé för nye unga målvakten, supertalangen Anders Nilsson. Kan bli en tuff målvaktskamp med Mattias Modig i vinter då med andra ord.