(3-1 2-3 2-1)

Skott: 31-31
Mål: HV71:
Teemu Laine 2, Jukka Voutilainen, David Ullström, Johan Davidsson, Björn Melin & David Petrasek
Mål: DIF: Marcus Krüger 2, Andreas Engqvist Timmy Pettersson, Michael Holmqvist & Kyle Klubertanz
Publik: 6856
***
Svängigt, klantigt, grinigt
Har ikväll upplevt min första nollpoängare i Jönköping. Genom alla år jag sett DIF i Jönköping så har jag aldrig sett laget åka hem med noll poäng. Seriepremiär och allt, andra gången jag var på det också förresten. Nåväl, var lite osäker på hur DIF skulle klara storfavoriterna HV71 på hemmais. Matchen startade och det var DIF som satte full fart och fick lite spel i anfallszon men man snurrade bara runt och kom inte till nån målchans. Istället går HV71 upp och gör typ mål på andra eller tredje skottet kändes det som. En retur från Wesslau som Vuotilainen enkelt slog in, nåväl DIF började piggt så tänkte att dom kommer tillbaka men sen kommer det ett par onödiga utvisningar och HV får kontroll på matchen. I spel i powerplay är HV äckligt starka och så fortsätter det även ikväll. Men Ullströms 2-0 såg ut att vara flyt, skott som tar på Weslau och in i mål. Nytt tek och Johan Davidsson kommer in på kanten helt oattackerad mot Wesslau. Skott och mål. 3-0 efter 11.25 och två mål på 15 sekunder. Tänkte väl en och annan gång att det här kommer sluta i storkross. Men DIF tar timeout men den ser inte ut att hjälpa förrän i slutet av perioden. Andreas Engqvist reducerar viktigt innan paus men HV har alldeles för stort övertag känns det som. En sak som slog mig i början av matchen var att DIF skrev på hemsidan att man hade full trupp men när matchen kom igång saknades både Mathias Tjärnqvist och Kristoffer Ottosson som var med senast igår så vet inte varför de inte var med när matchen väl kom igång.

I andra så var det HV:s tur att sitta på felsida av isen och då hände nåt märkligt som jag nog aldrig upplevt med DIF Hockey. Nästa mål var tvunget att var Djurgårdens annars hade matchen vart körd. Det är det som händer men inte ett mål, utan DIF vänder 3-1 till 3-4 i spel i powerplay¨: 3-2 Timmy Pettersson 3-3 Michael Holmqvist 3-4 Marcus Kruger på tre minuter och tre sekunder. Helt sjukt och man vågade tro på en pinne i alla fall men som sagt hur många gånger har inte HV vänt större underläge än så. HV kvitterar i slutet och man hoppas på att DIF ska hålla igen till paus så kommer Björn Melin i hemmalaget helt ren och gör enkelt 5-4. Det kändes tungt men så himla typiskt för att vara HV i ett nötskal.

I tredje så är återigen DIF alerta i spel fem mot fyra och kvitterar genom Marcus Kruger -Djurgårdens bästa spelare på isen idag- gör sitt andra mål i matchen. Nu är det nervöst på läktarplatsen och man vet inte hur det ska sluta, mnuterna tickar iväg och det är ställningskrig på isen där inget av lagen vill gå bort sig. Nästa mål avgör matchen sa jag till flickvännen som var med på matchen, (-> läs hennes upplevelser av matchen längre ner) och vad händer, Djurgården drar på sig en skitutvisning och i efterföljande powerplay så kommer en utvisning till och HV får spela fem mot tre. Det blir mål nu var tanken hela tiden och det är precis vad som sker. David Petrasek krutar in 6-5, nytt tek och i anfallet efter i spel fem mot fyra kommer 7-5 genom Teemu Laine. Helt matchavgörande mål med 3.19 kvar av matchen. DIF chansar med att plocka Wesslau med två och en halv minut kvar och lyckas får tryck i zon, pucken spelas till Kyle Klubertanz som klämmer in 7-6. Visserligen ett litet hopp, DIF vinner åter pucken efter teket och Wesslau sticker igen. DIF får lite tryck i anfallszon men matchen slutar 7-6. Det känns lite klantigt att DIF förlorar men sen är HV effektiva och utnyttjar misstagen DIF gör. Matchen som var tuff och välspelad, många mål och tuffa tag men slutar i kaos efter ett påhopp efter slutsignal. Matchen är slut men HV-spelare ville fortsätta fajtas, vansinnigt!

Bäst i DIF ikväll var helt klart Marcus Kruger och Jacob Josefsson ihop med Andreas Engqvist