Div.1: Andra raka förlusten för Halmstad

Halmstad Hockey - IK Pantern 1-3
(1-0 0-1 0-2)
Publik: ca 1100 (om jag hörde rätt)

Andra raka förlusten för Halmstad.
1-4 nere i Kristianstad följdes upp av en tung förlust på hemmaplan mot IK Pantern ikväll. Halmstad spelar en serie högre i år och det märks också på isen. Tidigare säsongen har det vart full fart framåt och ofta ledning efter första perioden. Så också idag men 1-0 var knappt rättvist. Hammers öppnade försiktigt och blev satta under press de första minuterna innan de lyfte upp spelet en aning. I ett av få anfall kom ledningsmålet. Pantern hade inte mycket heller i första förutom första minuterna men de skulle komma in i matchen mer och mer.

I andra var det mer öppet spel och Halmstad hade problem att rensa ut puckarna ur zon när man blev satta under press. Måste säga att backarna duttade alldeles för mycket. I stället för att rensa ut så la de snygga flip-pass ut ur zon och sånt straffar sig förr eller senare. 1-1 kom efter just en sån situation där en Pantern-spelare behåller pucken i anfallszon, kliver in och trycker in kvitteringen rättvist. Det hängde i luften då. Utan storspel av Mattias Pettersson i Halmstadmålet hade kanske Pantern haft en ledning tidigt i matchen. Målet gav gästerna energi som klev upp mer i banan och satte mycket press vilket öppnade för ett par lägen för Halmstad där snabbskrinnaren 19 Niklas Wentzel var närpå igenom många gånger men utan att överlista Panterns målvakt. 1-1efter två perioder kändes ändå öppet för båda lagen.

Halmstad försökte gå framåt i tredje perioden och gästerna likaså. Känslan var att Halmstad skulle lyckas få in en ledning och gå mot segern men istället så är det Pantern som tar ledningen på ett märkligt sätt. Ett självmål ur min vinkel där jag stod, pucken hoppade till av en egen styrning från en Halmstadback och hoppade in i mål. 1-2 och jag såg Peter Ström skaka tungt på huvudet. Då var det cirka sex minuter kvar. Halmstad var tvunget att ta sig framåt men hade väldiga problem att ta sig igenom Panternförsvaret. Timeout med 90 sekunder kvar men det gav inget mer än ett mål i baken som sig brukligt görs med 20 sekunder kvar. Tung förlust för Halmstad som ändå kämpade väl, det vill sig inte men det kommer. Tror dock att de kommer få det tuffare än på bra länge i denna serien och hoppas att de klarar sig kvar. Vintern är lång men det är vad jag tror.

Måste ju nämna en kille som går samma program som jag, fast året under, IVP-bekantingen Fredrik "Sjölla" Sjölin som var slet hårt idag, har inte utmärkt sig i de matcher jag sett tidigare men han gör det riktigt bra. Studerade Peter Ström mycket under matchen också. Häftigt att samma kille avgjorde SM-finalen för Frölunda 2003. Nu spelar han här i Halmstad i division ett. Kontraster liksom.

Det var även andra meriterade spelare på plats men inte på isen. I andra pausen sprang jag på