Publik: 4717 personer
**********************

Matchvinnare: Gustaf Wesslau

Disciplinerad seger i Timrå!

DIF tog tre sköna och välbehövliga poäng borta mot Timrå ikväll efter en väl genomförd match. Disciplinerat spel över hela banan och en stark vilja och inställning samtidigt som Gustaf Wesslau kanske gör säsongens bästa match. Likaså laget. Det var ett helt annat DIF på isen ikväll än mot Rögle senast. Dessutom så bröts två negativa trender: dels en seger efter tre raka förluster, dels den första bortsegern mot Timrå sedan slutspelet 2005. Då hette hallen Sydkraft Arena, detta blev Djurgårdens första seger någonsin i grundserien i E.ON Arena.

Idag tog man tag direkt och fullföljde och fortsatte. Jobbade hårt bakåt och spelade enligt planerna. Patrik Cehlin, som var riktigt bra idag, gav DIF ledningen och målet var helt rättvist. Mackan Nilson spräckte sin målnolla äntligen när han slog in en retur tätt fram Lindbäck i Timråkassen. Bakåt hade Wesslau bra koll och fick flytet med sig och gjorde många viktiga räddningar när det ven som mest framför honom. DIF trygga in i andra med 2-0 i ryggen.

I andra är det Timrå som trycker på många stunder men DIF försvarar sig bra och Gustav Wesslau storspelar. Men till slut får hemmalaget hål på Wesslan. Måltjuven Daniel Corso styr in 1-2 i ett anfall och hemmalaget har fått kontakt. DIF drar på sig många utvisningar, domare Pehr Claesson från Alvesta är löjligt petig blandat med att han har en konstig nivå. DIF klarar dock ut spelet i fyra mot fem bra och det står 1-2 i paus.

Väntade mig en nervös period och Timrå satte full fart framåt vilket gav luckor bakåt. Jimmie Ölvestad är hyfsat snabb och tar vara på en kontring, rundar en back och kommer fri på högerkanten och snärtar in viktiga 1-3. Viktigt för DIF och det ger lite mer arbetsro i slutakten. "Jimpa" är ingen målskytt men han glimmar till lite då och då. Skönt och viktigt med ett mål så direkt i perioden när Timrå ska jaga ikapp. DIF försöker kontrollera spelet men Timrå anfaller och ligger på och det är Gustaf Wesslau som räddar DIF i sista perioden. Visserligen reducerar Timrå i slutminuternan när DIF återigen är en man mindre. Det är lite darrigt i slutet men DIF klarar ut det och bärgar tre sköna poäng och får stopp på förlustraden.

På tisdag kommer seriesuveränen HV71 till Hovet. Där var det läängesen DIF slog HV71..

Bäst i DIF ikväll
*** Gustav Wesslau
** Jimmie Ölvestad
* Patrik Cehlin

Övriga matcher:
HV71-Luleå 5-4
HV71 ångar på, vände 1-2 till seger. HV starkast ju längre matchen gick men Luleå gav sig inte. Tryckte på för en kvittering i slutet men utan resultat. Sjätte raka hemmasegern för HV71

Modo-Linköping 1-3
LHC tog sin första bortavinst mot ett svagt Modo som ändå började piggt.
Modo har det inte lätt just nu men det är bara hårt jobb som gäller. LHC börjar få ordning på sistt spel.

Färjestad-Brynäs 3-2
24:e raka segern
för Färjestad i eftermiddag, Brynäs får fortsätta jaga en seger i Karlstad. 17:e raka förlusten i Karlstad för Gävlelaget (rätta mig om jag har fel?!) Man undrar ju vilket lag ska stoppa dom? Det är ohyggligt svårt att vinna i Karlstad för tillfället. Nästa gång är det Luleå som gästar "Kaffeburken"

Kvällsmatcherna
Rögle-Frölunda 3-5
Andra raka segern för Frölundaiterna och man verkar vara på väg på rätt håll efter en darrig start. Dessvärre för Frölunda så utgick Joel Lundqvist
tidigt i första perioden, axelskadan är inte över. Johan "Honken" Holmqvist är en bidragande orsak till segern idag. Frölunda vinner rättvist till slut. Rögle hade bra koll och tog ledningen i matchen tre gånger men efter 3-2 så vände göteborgarna.

Domaren i fokus: THOMAS FORRSTRÖM
han var allt annat än bra, riktigt dålig och hade definitivt ingen koll på matchen. Bedrövligt.

------------------------------------------
Södertälje-Skellefteå 3-2 efter förlängning
SSK vinner två poäng efter att ha legat under med både 0-1 och 1-2. Segerskytten heter Linus Videll. Skellefteå verkade ha lite koll när man hade ledningen men SSK gav sig inte. Kämpaseger för kringlorna.