Mål:RBK: Johan Alcén, Dominik Granak, Tommy Enström

Publik: 5875 personer
-----------------------------------------------------------------------
Sämst hittills av DIF
DIF inkasserade sin tredje raka förlusten ikväll och det var helt rättvist. Första perioden var det sämsta jag sett DIF prestera hittills denna säsongen. Blekt, håglöst och lamt. Samtidigt som Gustaf Wesslau inte hade nån rolig match för första skottet släpper han enkelt och Rögle har 0-1 efter två minuter. DIF vaknar ändå inte till efter det utan det är gästerna som styr och ställer. Stoppar DIF effektivt och kontrar smart. DIF kommer upp litegrand men då smäller det igen. Dominik Granak skjuter 0-2 från blålinjen och DIF-spelarna ser ut som frågetecken likväl som Wesslau i målet. Två billiga mål är lite typiskt för matchen. DIF går in i paus med svansen mellan benen minst sagt.

Hoppades i andra perioden på att DIF skulle komma ut som ett nytt lag i andra och svaret på det var väl sådär. Inga mål men några långa anfall och det började se bättre ut men Rögle spelar smart och DIF får inte igång sitt anfallsspel och är slarvigt bakåt. INga mål i andra perioden

Nästa mål blir matchavgörande. Gör Rögle det så är matchen stängd men om DIF skulle få det så är det match igen för DIF har mycket puck och spelar anfallshockey. MEN vad händer då.  Tommy Enström kommer in på högerkanten och skickar iväg ett enkelt skott som även det går in bakom Gustaf Wesslau som gör sin sämsta match i DIF-kassen för säsongen. 0-3 och målvaktsbyte, Stefan Ridderwall in. 0-3 känns hopplöst just då. Men ett snabbt DIF-mål skulle ge det lite energi och det kommer genom Marcus Ragnarsson. DIF försöker spela på och skapa chanser men har inte flytet, man har ett par skott som Penker tappar och som rullar förbi målet och utanför. DIF får chansen i fem mot tre i slutet men är inte vassa nog i avslutet. Tiden rinner iväg och Rögle tar sin andra raka bortaseger. Bittert för DIF som ändå får skylla sig själva. De var inte med när pucken släpptes och då vinner man inga hockeymatcher heller. Timrå borta på lördag. Pust säger jag.

I och med förlusten trillade DIF ur slutspelskampen, befäster en mindre smickrande nionde plats och allt är som det brukar. DIF har fått en för lätt start och jag tror att dom verkar tro att dom är bättre än vad dom är. De måste kliva tillbaka och gå tillbaka till grunderna igen. Anfallsspelet som man såg i de första matcherna är som bortblåst men samtidigt ska man komma ihåg att lagen DIF möter nu har scoutat hur DIF spelar och vet hur man ska störa eller stoppa dom.

Övriga matcher
HV71-Södertälje 4-2
HV vinner till slut mot SSK som stretade emot bra.

Luleå-Modo 3-1
Luleå starka hemma, Modo har det inte lätt just nu.

Skellefteå-Timrå 4-2
16-årige Adam Larsson
var nyckelfiguren när SAIK höll undan och avgjorde i tom kasse hemma mot Timrå. Ett Timrå som nästan åt sig ikapp. Ett hyfsat formstarkt Timrå väntar för DIF på lördag. Det blir svårt.

Frölunda-Färjestad 6-1

Proppen ur för Frölunda ikväll och ÄNTLIGEN lär väl Göteborgarna säga. Tomi Kallio spräckte sin nolla och Johan Holmqvist höll tätt i en match som hade slutspelskaraktär. FBK vek ner sig igen på bortais och har osmickrande 1-14 på de två senaste bortamatcherna. Ska tilläggas att FBK matchade Andro Michel i målet i Henrik Karlssons fråvaro. Gott att se att Färjestad kan åka på storstryk med i bland. Skadeglad minst sagt!

Linköping-Brynäs 3-0

LHC spelar bra på hemmaplan och så även ikväll. Tre viktiga poäng för "Cluben"