Skott: 32-31 (16-5, 10-16, 5-0)
Mål:VF: Tobias Viklund, Mikko Lehtonen
Mål:SSK: Linus Klasen, Stefan Pettersson.

Frölunda tappade två poäng

Fjärde hemmamatchen för Frölunda i Scandinavium, lite märkligt är att det var sämsta hemmalaget mot sämsta bortalaget som möttes. Frölunda börjar väldigt piggt i inledningen av perioden. Framför allt Tomi Kallio som fortfarande inte spräckt sin målnolla. Kallio är en ju vass målskytt av rang så många förväntar sig att han ska ösa in mål. Frölunda har bra tryck och många långa anfall med bra tryck. SSK slarvar i egen zon en del och det är inte Frölunda sena att utnyttja. Tobias Viklund snappar upp en puck och kliver in och snärtar in 1-0 bakom Pontus Sjögren målvakt i SSK. Det såg lite märkligt ut, kanske ett skott som Sjögren normalt ska ta. Rättvis ledning så långt. Frölunda kontrollerar spelet och trycker ner SSK som inte skapar någonting. 7-0 i skott efter sju minuter säger en hel del av det. SSK skapar inte mycket i den första. Enda gångerna det händer något är när Linus Klasen är inne. Skapar mycket med sin fart, teknik och smidiga spel men han är tyvärr alldeles för ensam. SSK repar sig något och får ett par bra bytren innan paus men 1-0 var kanske ändå i underkant för Frölunda som vinner skotten med 16-5

I andra samma start av Frölunda med piggt anfallsspel och det kunde blivit både 2-0, 3-0 och 4-0 men inga mål. Dessvärre för Frölunda så tappar man Philip Larsen efter en tackling av SSK:s Jiri Bicek, befarad axel/nyckelbensskada där. Tacklingen var inget fel på men det tog lite dumt på Larsen som fick ledas ut med högeraxel hängandes. Frölunda fortsätter skapa och Södertälje hänger inte riktigt med och drar på sig utvisningar. SSK klarar utvisningen och jobbar sig in i perioden och skapar ett par chanser och det brukar vara så att om ett lag ligger på och inte gör mål så kan det straffa sig bakåt istället. Och det är precis vad som händer,

Linus Klasen trollar in 1-1 och Stefan Pettersson gör 1-2 på en kontring bara sekunder senare. Matchen genomgår en rejäl scenförändringtar efter det här, SSK tar över mer och mer och har flera bud på 1-3 flera gånger men 1-2 står sig. Frölunda blir lite av paralyserat och slarvar för mycket och SSK tar vara på det och kan skapa chans på chans. 1-2 står sig i paus och SSK vinner skotten med 16-10.
Detta är sant
menJag satt ändå och undrade i första perioden var just denne Stefan Pettersson har tagit vägen. Minns han som målskytt i ett LHC som lirade sina första säsonger i Elitserien, efter det kom han till Djurgården och vann poängligan direkt. Blev bänkad i slutspelet av en viss herr Wikegård i de berömda 1-8,1-8-kvartsfinalerna mot Frölunda 2003. Gick till HV och gjorde det bra men tappade stilen och lämnade HV71 i förtid för Södertälje där han vart ganska tongivande men inte alls den sniper och målskytt som jag tycker han är. Hade gärna sett han i Djurgården igen om så hade vart fallet. Spännande och se hur Frölunda ska vända på det här i tredje perioden.

I tredje perioden ger Frölunda svar på tal direkt när Mikko Lehtonen klämmer in 2-2 i spel fem mot fyra. Sex sekunder hann gå av Stefan Gråhns utvisning. Ny fart och energi hos hemmalaget månne men en otroligt viktig kvittering för Frölunda. SSK skräms inte av att Frölunda kommer tillbaka utan försöker fortsätta skapa farligheter, likaså Frölunda som skapar ett par chanser men 2-2 står sig en bra bit in i slutperioden. SSK:s Linus Klasen kommer fri och ska runda kassen men chansen rinner ut i sanden. SSK ligger och lurar när Frölunda kliver framåt. Nästa mål blir matchavgörande. Men inget segermål kommer under ordinarie tid för matchen går till sudden, förövrigt så vinner SSK vinner skotten i sista perioden med 10-2!! Trots en total överlägsenhet i första perioden där Frölunda såg ut att gå mot en enkel seger så tappar man poäng även idag. SSK kommer tillbaka starkt måste jag säga. De såg ut som ett allsvenskt lag i första perioden. Matchen går till sudden där Frölunda och Niklas Andersson-kedjan pressar och pressar men Pontus Sjögren räddar SSK. Matchens läge får Carl Klingberg med 15 sekunder kvar av sudden men han missar hela målet öppet. Talande för Frölunda ikväll som hade många såna lägen. Matchen slutar 2-2 och Frölunda får vara nöjda hur matchen ändå blev.

Positivt för Frölunda är att det är ny hemmamatch på torsdag i halvderbyt mot Färjestads BK. Det blir att bita i för Göteborgarna som inte imponerat så här långt. För Södertäljes del handlar det om Kinnarps Arena och HV71 på torsdag. Ingen lättare uppgift det heller för SSK.