Så här gick det ikväll i Hockeyallsvenskan

Oskarshamn-Mora 1-6
Matchen stod 1-1 och halvvägs in i andra perioden innan dalalaget gasade iväg till en enkel setseger på tennisspråk. OIK var med första halvan men tappade allt sedan. Kommentaren är väl, minsann kommer inte Mora som en outsider denna säsongen. Skulle inte förvåna mig om Mora kan ställa till det för vissa lag i toppen.

Bofors-Växjö 3-4
efter straffar
Toppmötet i Nobelhallen blev en jämn historia till slut. Bofors visade från start att man är att räkna med, hade bra koll på Lakers och ägde matchen inför sista, ställning 3-1 men Lakers vägrade ge sig. Två snabba men märkliga mål kvitterade till 3-3. I slutet försökte båda lagen avgöra men matchen gick till förlängning som blev mållös så matchen gick till straffar.  David Lundbohm avgör på en väldigt läcker straff, smack i krysset. Bofors tappar faktiskt två poäng i sista perioden. Växjö tar två tunga pinnar med sig hem till Småland

Borås-Västerås 3-2
Matchen gick till straffar där Anders Eriksson avgjorde för sitt Borås i den nionde straffomgången.

Almtuna-Sundsvall  3-1
Almtuna lyckades knyta ihop till slut efter mål i tom kasse.