Bröderna Abbott: Cam & Chris gjorde sju poäng ikväll

Skott: 34-17
(12-4, 13-7, 9-6)
Publik: 9463, sämsta siffran sen december 2003..

Bröderna Abbotts sänkte Frölunda
Valde att se denna matchen ikväll. Tänkte att Frölunda kommer köra över Luleå och visa att man är ett hemmastarkt lag. Frölunda började piggt och skaffade sig välförtjänt ledningen. Man fortsatte i samma stil efter målet men istället är det Luleå som får en tidig kvittering på en styrning. Frölunda äger första perioden men det är bara 1-1 efter första perioden, 12-4 i skott för hemmalaget dessutom. I den andra perioden fortsätter Frölunda spela så som man vill men så kontrar Luleå och huxflux är det 1-2. Oturen fortsätter för hemmalaget som drar på sig ett boxplay i tre mot fem. Mats Lavander slår in en retur och det är 1-3. Boxplayet fortsätter för Frölunda, ex-frölundaiten Karl Fabricius tar sig in framför mål och på returen blir det 1-4. Frölunda förstås chockat. Luleå är äckligt effektiva i den andra perioden, visserligen reducerar Frölunda till 2-4 men efter två perioder är det 2-4 men 13-7 och totalt 25-11 i hemmafavör. I den tredje försöker Frölunda och man gör det hyfsat och skapar chanser men man får inte till det i avsluten samtidigt som Anders Nilsson i Luleåkassen storspelar. Man har inte råd att slarva eller tappa en puck till någon av bröderna Abbott för det är Cam Abott som sätter spiken i kistan. 2-5 med fem minuter kvar. Luften går ur hemmalaget efter målet och återigen så lämnar publiken arenan långt innan matchen är slut. Man har oerhört stora krav på sitt Frölunda. I Luleå var kedjan med bröderna Abbott och Karl Fabricius var vassast ikväll, även Mats Lavander med sina två mål. Frölunda satsar i slutet med att plocka Johan Holmqvist men det slutar i att Chris Abbott gör 2-6 och sitt tredje mål för kvällen och är stor matchvinnare ihop med tvillingbrorsan Cam. De gör 7 poäng ihop ikväll. Förövrigt så har Karl Fabricius tre assist och är en bidragande orsak till att Frölunda välts på hemmaplan. Skön revansch för Fabbe. Skotten ja förresten, Frölunda vinner skotten med 34-17!! sex mål på 17 skott är ju riktigt bra. Äckligt effektivt.

Frölunda har inte fått ihop det än och skadorna gör att man inte kan börja spela ihop laget samtidigt som Johan Holmqvist inte alls presterar som han ska. Men var så säkra på att om en tio omgångar kommer det vara ytterst svårt att slå Frölunda framför allt på hemmaplan. Det kommer bli bra i Göteborg längre fram. Var så säker. Luleå har ett bra lag i år och de kommer nog göra en bättre säsong än på bra länge. Säsongen är lång men det ser onekligen bra ut för norrbottningarna. Nu väntar Djurgården hemma på torsdag.

Rögle-Timrå 3-2
Rögle tar en ny tre poängare i en match där Timrå hade mycket av spelet och skapade mycket, vinner skotten bland annat men det hjälpte inte här heller. Rögles Mathias Porseland direktskt 3-2 som blev matchavgörande.