Djurgården tog stark femetta i Göteborg!



Elitserien - Omgång 4
Frölunda Indians - Djurgårdens IF 1-5

0-2 1-2 0-1
Skott: 30-21 (6-10, 15-4, 9-7)
Mål VF: Andreas Karlsson
Mål DIF:
 David Printz, Marcus Kruger, Christian Eklund, Kyle Klubertanz & Andreas Engqvist
Publik: 10102 personer


****************
DIF på bortais i Göteborg inför ett fullsatt tokgalna göteborgare brukar vara en riktigt tuff uppgift och jag hade en hög puls när det började. Matchen började trevande, DIF tog tag i pucken och matchen var igång. Satt och väntade på att Frölunda skulle börja trumma som de vanligtvis gör på hemmaisen men det uteblev helt i den första perioden. När utvisningarna sen började trilla för DIF så var det nog dags för ett hemmamål men icke. DIF försvarar sig bra och i

slutet av ett boxplay drar David Printz upp pucken och skjuter ett skott som Johan Holmqvist bara ska slå undan pucken men slår den i en båge in i eget mål. Sånt som händer men vet inte hur man ska kommentera det där. DIF får chansen ett par minuter senare i ett powerplay och Marcus Kruger gör 0-2 efter en styrning som blir retur på där Marcus vallar in pucken på baksidan av Honkens benskydd och in i mål. DIF har verkligen flytet ikväll som man behöver och det är så många matcher som jag tycker DIF har haft det emot sig förra säsongen och så men idag förtjänar man den också. 0-2 i paus i en första period där DIF ägde och vann skotten 10-6.

Nu skulle nog Frölunda komma ut som ett nytt lag i andra och spela sån hockey som man vill men DIF fortsätter och hålla i pucken och lägga djupt. Men ju mer matchen går desto mer Frölunda i den andra perioden men trots det så är det DIF som gör matchens tredje mål. Christian "Fimpen" Eklund gör målet efter 5.42 på en kontring. Skönt men det är som svårast att leda med 3-0 sägs det. Frölunda vinner skotten i den andra perioden klart men ändå så avgörs matchen i praktiken när Kyle Klubertanz gör 0-4 på ett diskuterat mål men väldigt snyggt. Jakob Josefsson åker baklänges in i zon med kroppen inne i zonen men pucken på andra sidan men kommer in, släpper till Kruger som iskallt droppar mellan egna ben till en framrusande Kyle Klubertanz som lurar Honken och lägger in pucken med en backhand. Diskussion om det var mål men Thomas Andersson dömer mål. DIF hade många utvisningar men detta domslutet gick rätt väg. Tungt för Frölunda nu men de fortsätter att försöka och lyckas få med sig en avvaktande utvisning där Andreas Karlsson hittar rätt bakom Ridderwall. Lill-Riddarn som gjorde en mycket bra match men ärligen så var jag orolig för hans form. Han har fått chansen ett par gånger just mot Frölunda och inte imponerat men beroende för hur DIF spelar så kanske det passar honom och gör honom mer stabil där bak. Målet var viktigt för Frölunda som jobbar för ett andra innan paus men DIF håller ut och 1-4 i paus. Skotten var förkrossande 15-4 till Frölunda i andra perioden

I tredje hände det inte så mycket, Frölunda försöker men ser ganska uddlöst ut stundtals när man inte får till det. DIF punkterar matchen genom Andreas Engqvist i spel fem mot fyra och då strömmar folk ur arenan. De återstående sex minuterna spelas av och DIF vinner enkelt får man nästan säga med hjälp av ett par billiga mål i början men kul att se att DIF får lite flyt ibland med. En rolig situation i slutet, efter 15.43 Jakob Josefsson åker hemåt efter en icingavblåsning med ett leende på läpparna och när han åker förbi Frölundabåset så kan han inte hålla sig för flin. Där syntes det tydligt att DIF hade full koll på indianerna denna kväll. Detta var nog en väckarklocka för Frölunda som har en del att fundera på till nästa match. DIF tar emot Brynäs hemma på lördag inför mycket publik på hemmais förhoppningsvis. Bara att ladda om batterierna.

**************************************
Intressant notering i alla TV-intervjuerna. Nu i efterhand när man sett ett antal TV-bilder där Frölundaspelarna får frågan vad det beror på varför det inte funkar: Oskar Hedman, Andreas Karlsson och Per-Johan Axelsson, ingen av de tre hade nån bra förklaring på vad som hände ikväll. Märkligt uttalande tycker jag. De kommer nog ha en del att jobba med framåt.

Bäst ikväll i DIF:
*** Marcus Kruger
** Stefan Ridderwall
* Andreas Engqvist

Övriga matcher ikväll:
Rögle - Luleå 3-0
Jag säger då det. Vilken pajas man har därnere lååååångt söderut. Mikael Gath, det var bara löjligt att se hur han försökte psyka bröderna Abbott som svarade med helt rätt medicin, inte bråka tillbaka och bara hånflina pajasen i ansiktet gång på gång.

Modo - Brynäs 1-1 efter sudden
Två bleka lag som bara lyckades dela på poängen ikväll i en match där Brynäs hade det mesta och det bästa och kanske var förtjänt av en trepoängare. För Modo ser det inte så kul ut just nu, tung start i serien fast den bara börjat.
Dom verkar vara annorlunda direkt nu när Foppa klev av. Där krävs en uppryckning. Brynäs däremot är på väg på rätt håll och blir bättre och bättre.

Timrå-Södertälje 3-1
SSK fick viktig ledning men Timrå vände på 8 sekunder. Psykologiskt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0