Mål:TIK: Laurent Meunier, Elias Granath, Gabriel Karlsson & Martin Sonnenberg,
Mål:DIF: Michael Holmqvist, Andreas Holmqvist & Kyle Klubertanz
Publik: 4614 i Eon Arena

Tredje raka förlusten...!
November är inte Djurgårdens månad. Eländet upprepar sig. Ikväll kom tredje raka förlusten. Ett piggare och hungrigare men framförallt effektivt Timrå vinner rättvist. Trots en pigg start på DIF i matchen, lite ommöbleringar på grund av sjukdomar och skador men det märktes inte inledningsvis. DIF skapar ett par vassa chanser, snurrar och har mycket puck men vad händer då? Timrå går upp och sätter tredje skottet bakom Wesslau. Precis den start som jag inte ville se. Kändes inte rättvist men problemet med att inte lyckas sätta sina chanser kvarstår. DIF rycker upp sig och kommer upp i banan och försöker skapa fler chanser. Spelet vänder och Timrå kommer upp igen och då smäller det igen. Skott från kanten som hoppar på Wesslau och in i mål. Flytet i målvaktsspelet är inte så bra heller just nu. Timrå effektivt som man bara kan. DIF har spelet men Timrå leder med två mål redan efter tio minuter. DIF ser efter det chockat ut men försöker komma igång igen. Då får man det psykologiska målet genom Michael Holmqvist som skjuter i första krysset ur skev vinkel. Ingen solklar målchans men väl marginalerna. Timrå har kontrollen över resten perioden och inga fler mål faller.

I andra startar Timrå direkt och trycker ner DIF i egen zon rejält. Timrå kontrollerar och DIF har svårt när man blir nertryckta. DIF kontrar vasst och kommer tre mot två, jätteläge för Kyle Klubertanz som drar i stället för att skjuta, spelet vänder och Timrå går upp och gör 3-1 på ett märkligt skott. Sjunde skottet i perioden sitter, i första var det sjätte. Det är inte helt okay känns det som. Timrå riktigt på gång eftter det och tre minuter senare sitter 4-1. Det kändes som matchavgörande just då. Timrå hittar nätet utan att behöva förta sig men när DIF försöker utan att lyckas. DIF vaknar ändå till och reduceringen genom Andreas Holmqvist kommer bara minuten senare. Nichlas Falk droppar och Andreas har hela zonen att ladda innan han drar till och pucken sitter högt bakom Lindbäck. DIF forstätter jobba och får fram ytterligare chanser. Kyle Klubertanz kommer upp bakifrån och får en kalasmacka av Patrik Cehlin och drar in 4-3 en minut och nu är det plötsligt DIF som fått lite flyt. Två snabba på två minuter känns äntligen lite åt rätt håll. Timrå är fortsatt farligt och ett femte mål skulle nog fälla avgörande för hemmalaget. DIF har ett par bra byten där man får långa anfall och skapar bra kvitteringschanser men Anders Lindbäck står ivägen. DIF saknar inte möjligheter men utdelningen saknas. Timrå är vasst när de kommer i anfall.

I sista perioden jagar Djurgården en kvittering men Timrå gör det bra och stressar DIF:s backar i uppspelet. DIF kommer inte upp alls, Timrå har ett par powerplay på att avgöra matchen, domare Vinnerborg hittar inte mycket fel på hemmalaget dock ska sägas men det fanns en hel del. Tiden rinner ut för Djurgården som inte lyckas alls i den sista perioden. I slutet plockar man Wesslau men istället drar man på sig ytterligare en utvisning och så var den matchen förlorad. Återigen en ganska dålig match till slut av Djurgården. Det är alldeles alldeles för enkla mål somg går in bakom målvakten Gustaf Wesslau. Tycker varken han eller laget presterar som de ska just nu. DIF har tre raka torsk och nu är det dags att vakna till ordentligt. Ingen bra känsla efter kvällens match.

Övriga matcher
Färjestad-Brynäs 1-2 efter förlängning
Släkten är värst brukar det heta. Eero Somervuori kvitterade för Brynäs och tog matchen till förlängning. Trenden bröts när Jusso Hietanen satte 1-2. Brynäs har brutit förbannelsen i Karlstad.

Södertälje-Rögle 0-3
SSK är inte i form, Rögle går inte att räkna ut, skåningarna är bättre på bortaplan. Det visade laget ikväll när man tog sjunde bortasegern för säongen. Ett av seriens bästa bortalag?