HV71 fortfarande obesegrat på hemmais

HV71-Linköping 6-4
HV är bäst längs E4:an, man fortsätter att vinna på hemmais. Ikväll blev det 6-4 mot Linköping i en målglad och händelsefull match. HV är överlägset i powerplay och på två pp i första var det 2-0. Ett borta-pp senare var det 2-1 och även kvittering men inte i spel i numerärt överläge genom Jan Hlavac. Andra perioden hann inte ens börja innan HV var i ledningen igen i spel fem mot fyra. LHC kom tillbaka en tredje gång men när HV gjorde 4-3 så orkade inte LHC komma igen. HV satte 5-3. Matchen slutar 6-4 och HV vinner över LHC ganska komfortabelt.

Rögle-Färjestad 5-3
Rögle vinner när jag tror de ska förlora. Men men, en oerhört viktig seger för skåningarna. FBK:s andra raka förlust.

Luleå-Skellefteå 1-1
efter förlängning
Oavgjort norrlandsderby! Hockey är inte rättvist. Det var nåt Skellefteå fick lära sig ikväll. Ledning hela matchen, kontroll och spel mot ett mål hela sista perioden men en retur senare så var det kvitterat. I förlängningen ville båda lagen avgöra men inga mer mål i matchen. Det ska tilläggas att det var sjunde raka utan seger - tre poäng- för Skellefteå.